XXL inspiratie

 

Of je nou voor het eerst op jezelf gaat wonen, bijna uitgerekend bent, een nieuwe start maakt of eindelijk weer alle ruimte in huis voor jezelf hebt… Op ieder moment in je leven ís de Woonboulevard Breda XXL er voor je. En nemen we niet alleen in onze winkels graag mee in onze XXL woonwereld. Maar ook online. Laat je daarom elke dag inspireren door de leukste blogs en tofste trends van 2017 op Facebook, Instagram en Pinterest. En kom zeker ook elk kwartaal even kijken naar de exclusieve tips & tricks die onze gaststylisten hier met je delen om jouw leven zo in te richten dat jij er blij van wordt.

 

Op eigen benen
Op eigen benen

Op eigen benen

Gezinnetje stichten
Gezinnetje stichten

Gezinnetje stichten

Nieuwe start
Nieuwe start

Nieuwe start

De tijd aan jezelf
De tijd aan jezelf

De tijd aan jezelf

5x Comfortabel en duurzaam wonen!

Bij duurzaam wonen denken we al snel aan dikke truien en douchen onder koud water. Maar duurzaam wonen hoeft lang niet altijd oncomfortabel te zijn, in tegendeel! Wij zette vijf tips voor je op een rijtje!

 

Duurzaam materiaal

Meubels van duurzaam materiaal zijn per saldo vaak goedkoper: ze gaan veel langer mee waardoor je ze niet snel hoeft te vervangen. Ga bijvoorbeeld eens voor echt hout in plaats van MDF en check daarbij of het hout een FSC-keurmerk heeft. Een FSC-keurmerk wil zeggen dat het hout geoogst is zonder dat dit ten koste gaat van de wereldse bebossing.

 

Lekker groen

Planten zijn niet alleen heel gezellig, maar vaak ook nog duurzaam. Sterke kamerplanten gaan jaren mee en zorgen voor een zuivere lucht in huis.

 

Duurzame verlichting

Dat we het licht uit moeten doen als we een kamer verlaten, dat weten we inmiddels. Kies daarnaast ook voor LED verlichting of duurzame kaarsen gemaakt van soja was!

 

Afval scheiden

Het belangrijkste is natuurlijk om zo min mogelijk afval te produceren. Kies eens voor groenten zonder plasticverpakking of neem zelf een fruitnetje mee naar de supermarkt. Afval dat je toch produceert kun je scheiden. Dat klinkt lastig, maar wist je dat er afvalbakken beschikbaar zijn met verschillende vakken zodat je direct je afval kunt scheiden? Dit voorkomt dat je vijf afvalbakken in de keuken hebt staan en de keuken wel erg vol wordt. Vraag daarnaast eens op basisscholen of ze wat hebben aan lege glazen potjes om te gebruiken bij het knutselen.

 

Opgeruimd staat netjes

Door regelmatig je huis op te ruimen voorkom je dat spullen die je niet meer nodig hebt zich opstapelen. Of dat je iets koopt wat je al hebt! Door twee keer per jaar het hele huis uit te spitten weet je precies wat waar en ligt en breng je alles wat je nodig hebt naar de kringloop, zodat iemand anders nog gebruik kan maken van jouw ongebruikte spullen.

 

Nog meer tips voor duurzaam wonen? Bekijk ons Pinterestbord ‘Ik ga voor Duurzaam’!

5x Comfortabel en duurzaam wonen!

4x Manieren om een moodboard te maken!

Wanneer je op eigen benen gaat betekent dat dat er iets gaat veranderen! Wanneer je een ruimte gaat (her)inrichten is het voor velen onder ons lastig om je een voorstelling te maken van het eindresultaat. Vaak zijn de ideeën er wel maar of het wel bij elkaar past is dan de grote vraag. Een moodboard maken is een uitstekende manier om een visuele sfeervertaling te maken met jouw eigen ideeën, gevoelens en gedachtes.  Er zijn verschillende manieren om een moodboard te maken. Hieronder beschrijf ik een aantal opties. Er zit er vast 1 één tussen die jou aanspreekt!

1. Moodboard maken met Pinterest:

Geen papierrommel en geen plakkerige vingers want je hebt alleen maar je computer nodig. Op Pinterest kan je met het grootste gemak een account aanmaken. Daarna maak je een ‘bord’ en kan je naar hartenlust mooie plaatjes gaan verzamelen. Op Pinterest kan je zeer gericht zoeken naar kleuren, vormen, teksten, voorwerpen en totaalplaatjes.  Zet ze allemaal in je bord (zie mijn voorbeeld van een werkruimte ‘let’s go to work’) en beoordeel zelf of het goed voelt. Want daar gaat het uiteindelijk om, dat het voor jou gevoel bij elkaar past! Kijk voor inspiratie ook eens op het Pinterest account van Woonboulevard Breda XXL!

2. Een 3d-moodboard maken;

Handen uit de mouwen! Voor dit moodboard kan je een foamboard of een mooi dienblad gebruiken. Hamster je inspiratieplaatjes, kleur- en behangstalen, stofjes en kleine voorwerpjes bij elkaar waarvan de kleur, textuur en materiaal voor het desbetreffende interieur terug zou moeten komen. Probeer de verhoudingen kloppend te maken. Als je van plan bent om een grote wand bijvoorbeeld blauw te verven, laat die kleur dan ook een beetje overheersen op je moodboard.

3; Een Living by Lotty moodboard J

Wanneer ik een adviesplan uitwerk en mijn klanten om meubeladvies hebben gevraagd maak ik een zo realistisch mogelijk sfeerbeeld. Ik zoek alle meubels, lampen, accessoires en planten bij elkaar en zet ze netjes op 1 pagina. Ik werk graag in PowerPoint omdat je in dat programma heel goed kan bijsnijden en achtergronden kan verwijderen. Zo kan je de meubels mooi ‘over elkaar schuiven’.

 

4. Hip moodboard, just for fun!

Hou jij ook van mooie plaatjes, teksten, stofjes, printjes, etc.?! Waarom zou je ze niet verzamelen en een mooi plekje in huis geven.  Je kan ze mooi clusteren op kurk, een krijt- of magneetbord of een showrek. En als je een … je kan bijvoorbeeld makkelijk met de seizoenen mee ‘waaien’ of aanpassen aan bepaalde feestdagen. Have fun!

4x Manieren om een moodboard te maken!

4x Creatieve tips voor jouw huis!

Een uniek huis vraagt om wat creativiteit! Niet zo creatief? Wij helpen je een handje!

KLEIN WONEN

Heb je een kleine woonkamer, kies dan voor een aantal kleine tafeltjes of krukjes om als salontafel te gebruiken in plaats van één grote salontafel.

WEES CREATIEF!

Multifunctionaliteit is het sleutelwoord tot succes bij de inrichting van een kleine kamer. Ga voor meubels met een dubbele functie, zoals slaapbanken, opklapbare tafels en stapelbare krukjes of stoelen.

BEHANG ÉÉN MUUR

Lichte kleuren houden een kamer rustig en ruimtelijk, maar voor wat meer pit kun je één wand behangen. Kies voor een patroon in een lichte tint, of ga voor een uitgesproken behang met felle kleuren of afbeeldingen.

MAAK EEN FOTOGALERIJ

Een gezellig hoekje creëer je door het maken van een fotogalerij! Verzamel lijstjes in verschillende tinten en vul ze met foto’s, ansichtkaarten en inspirerende quotes. Hang de lijstjes boven en naast elkaar in een hoek en vul aan met posters, spiegels en andere muurdecoratie.

Door Woonstyliste Antine Treffers van 10 voor Stijl

4x Creatieve tips voor jouw huis!

Alle
trends
op een
rijtje

5x Comfortabel en duurzaam wonen!

5x Comfortabel en duurzaam wonen!

Duurzaam wonen kan heel comfortabel zijn!

4x Manieren om een moodboard te maken!

4x Manieren om een moodboard te maken!

Wanneer je op eigen benen gaat betekent dat dat er iets ...

4x Creatieve tips voor jouw huis!

4x Creatieve tips voor jouw huis!

Een uniek huis vraagt om wat creativiteit, wij helpen je een ...