XXL inspiratie

 

Of je nou voor het eerst op jezelf gaat wonen, bijna uitgerekend bent, een nieuwe start maakt of eindelijk weer alle ruimte in huis voor jezelf hebt… Op ieder moment in je leven ís de Woonboulevard Breda XXL er voor je. En nemen we niet alleen in onze winkels graag mee in onze XXL woonwereld. Maar ook online. Laat je daarom elke dag inspireren door de leukste blogs en tofste trends van 2017 op Facebook, Instagram en Pinterest. En kom zeker ook elk kwartaal even kijken naar de exclusieve tips & tricks die onze gaststylisten hier met je delen om jouw leven zo in te richten dat jij er blij van wordt.

 

Op eigen benen
Op eigen benen

Op eigen benen

Gezinnetje stichten
Gezinnetje stichten

Gezinnetje stichten

Nieuwe start
Nieuwe start

Nieuwe start

De tijd aan jezelf
De tijd aan jezelf

De tijd aan jezelf

Inspirerend opbergen

Ga jij verhuizen? Heb je in de nieuwe woning zeeën van ruimte of moet je juist slimme oplossingen bedenken omdat je ruimte tekort komt? Opbergen is tegenwoordig helemaal geen straf meer want je kunt de meest leuke exemplaren vinden om al je "spullen/rommel/ik-wil-niet-dat-IEMAND-dit-ziet-dingen/schreeuwend speelgoed" etcetera in op te bergen. 

Woonboulevard XXL in Breda heeft tal van winkels die super leuke (en betaalbare) opbergers verkopen, in allerlei stijlen! Hierbij een aantal manieren om jouw gerief op een slimme manier, een handig plekje te geven!

1. Binnenkant van de kastdeuren

Je zou ze de kastdeurtjes zó over het hoofd zien. De binnenzijde van de gangkast of keukenkast zou namelijk zomaar dé oplossing kunnen zijn voor jouw opbergprobleem. In de gangkast kan je een speciale zak ophangen waar je schoenen in kwijt kan. En in de keukenkastjes kan je bijvoorbeeld aan de binnenkant een rekje bevestigen waar je kruiden in kwijt kan, pannendeksels of schoonmaakspullen.


2. Ga de hoogte in!

Wanneer je niet de breedte in kunt dan kun je misschien wel heel goed de hoogte in. Benut de hoogte voor extra kastruimte. Een op-maat-kast kan een perfecte oplossing zijn. Je kan de kast zelf samenstellen in de winkel, laten maken of je kunt zelf een DIY-kast maken wanneer je een beetje handig bent. 


3. De sinaasappelkistIk heb geen ‘standaard’ tv-dressior dus waar laat ik de hele kluwe aan elektriciteitsdraden?! Juist, in die sinaasappelkist! Maar ook al het losse speelgoedspul kan je er mooi in kwijt. Als je er ook nog eens wieltjes onder bevestigt en bijvoorbeeld de binnenkant van een tof kleurtje voorziet, heb je een gave gepersonaliseerde krat!


4. Opbergen in de papieren XL zak


Einde aan ‘toys all over the place!' Als je 's avonds een tornado aan rondslingerend speelgoed moet oprapen kun je dit met alle gemak in deze handige zakken "proppen!" Er kan veel in en ze staan ook nog eens heel decoratief in je interieur.


5. Bakkerskasten


Bakkerskasten zijn hot&happening! Ze passen makkelijk in een vergeten hoekje en je kan er heel wat in kwijt. Zowel in de keuken als in de woonkamer, slaapkamer of gang. Overal dus! 


6. Rolbakken onder bed of bank

Een beetje ‘cheesy’ wellicht maar who cares?! Je ziet ze toch niet! En jij hebt mooi je zomerkleding, plaids of schoolboeken uit het zicht en stofvrij opgeborgen.


7. Lockerkasten

Lockerkasten zijn IDEAAL! Ze zijn smal (en vaak hoog) waardoor ze in kleine ruimtes de reddende engel kunnen zijn. En wat hebben ze een  
coole industriële uitstraling! Hierdoor zijn ze ook nog eens heel aangenaam om naar te kijken.

 

Dit artikel is geschreven door woonstyliste Lotty Takens van www.livingbylotty.nl


Inspirerend opbergen

Verwelkom de herfst; start cocooning!

De dagen worden korter. De temperatuur gaat langzaam omlaag. Er is geen ontkomen aan; de herfst staat voor de deur. Zeg gedag tegen de zomer en omarm dit nieuwe seizoen. In de herfst zoek je meer en meer de warmte en gezelligheid van je eigen huis op. Want zeg nu eerlijk; wat is nu lekkerder dan jezelf op een regenachtige dag terugtrekken op de bank. De Engelsen hebben hier een mooi woord voor: cocooning. Vrij vertaald betekent dit jezelf terugtrekken in een veilige omgeving. Met deze 4 tips helpen we je op weg om jouw woonkamer klaar te maken voor een heerlijk avondje cocooning.

Tip 1 Warmte en gezelligheid

Zorg voor een warme en gezellige sfeer in je woonkamer. Met enkele kleine aanpassingen en wat nieuwe woonaccessoires kom je een heel eind. Pak als eerste de bank aan. Ga op zoek naar zachte kussens en plaids. Hiermee wordt de bank een heerlijke knusse plek om je in terug te trekken. Maak vervolgens de woonkamer extra gezellig door overal kaarsen neer te zetten en typische herfst accessoires te plaatsen. Denk aan een mooie schaal met dennenappels en kastanjes. Die kun je nu overal gratis in de natuur vinden.

Tip 2 Sluit je af voor de buitenwereld

Buiten stormt het en de regen slaat hard tegen de ramen. In de herfst kun je guur weer hebben. Wat is er fijner dan je helemaal af te kunnen sluiten van de buitenwereld? Met overgordijnen heb je maximale privacy en houd je de buitenwereld buiten. Binnenkort nieuwe gordijnen kopen? Hou dit dan in gedachten. Kies je voor overgordijnen van een rijke stof zoals velours dan geeft dit naast een warme ook een luxe uitstraling aan je woonkamer.

Tip 3 Geur

Met geur kun je echt dat huiselijke gevoel bereiken. Vul je woonkamer met het heerlijke aroma van een stoofpotje dat al uren op het fornuis staat te pruttelen. Of met de geur van een vers gebakken appeltaart. Hmmmm…ruik je het al? Je krijgt gelijk een warm gevoel. Dat is dus het effect van geur. Ben je geen keukenprinses? Ook dat is op te lossen. Met geurkaarsen bereik je eenvoudig hetzelfde effect. Kies dan wel voor een kruidige geur zoals kaneel.

Tip 4 Maakt het jezelf makkelijk

Bij cocooning denk je natuurlijk direct aan een comfi outfit. Kies ook hier voor zachte en soepele materialen. Je hoeft natuurlijk niet gelijk een onesie aan te trekken (maar dat mag uiteraard wel!). Een XL-sweater met een zachte legging is ook heel fijn om te dragen. Eigenlijk is alles goed zolang jij je er prettig in voelt.

Na het lezen van deze tips ben jij helemaal klaar voor de herfst. Nu is het alleen nog wachten op de eerste regenachtige avond waarop je je heerlijk terug kan trekken met een goed boek of spannende film. Start cocooning!

Verwelkom de herfst; start cocooning!

Wankelend op eigen benen

‘Op eigen benen gaan’ zal vaak een positieve en vrije keuze zijn waar je vol goede moed mee start en vooral zin in hebt! Maar spijtig genoeg kan het ook een negatieve en zelfs gedwongen ‘keuze’ zijn, bijvoorbeeld wanneer je gaat scheiden en in een ander huis gaat wonen. Je moet een nieuw begin maken maar hebt waarschijnlijk nauwelijks de energie en de behoefte om hierover na te denken, laat staan om ermee aan de slag te gaan. Logisch dat je op dat moment even wankelend op eigen benen staat. Wellicht kan ik je met deze simpele en makkelijk uitvoerbare ideeën, je weer ietsje steviger op je eigen benen laten staan in deze roerige tijd

1. Goede sfeerverlichting

Van een bungelend peertje aan het plafond wordt niemand happydepeppie! Tenzij het een mooie bulb-lamp is natuurlijk. Als je zorgt voor fijne sfeerverlichting in de saaie en donkere hoeken van je huis, geeft dat al snel een behaaglijk effect. Dimmers zijn hierbij onmisbaar. 

2. Warme materialen

Gordijnen, vloerkleden, kussens, plaids en meubels van stof hebben het effect dat ze de galm en dus de kilte uit je huis verbannen. Door verschillende structuren van het textiel met elkaar te combineren (katoen-leer-wol-linnen) zorg je ervoor dat het geheel ook weer niet té wollig wordt.

3. Toffe quote

Ken je een quote/uitspraak waar jij je beter door voelt?! Schrijf-krijt-print ‘m uit en hang ‘m op een plek waar je vaak komt. Op deze manier word je steeds op een positieve manier geconfronteerd met de mooie quote of uitspraak! 

4. Fijne foto’s = warme herinneringen

Haal ze uit de doos en geef ze een plekje in je nieuwe huis. Een makkelijke en snelle manier om je stekkie persoonlijk en vertrouwd te maken.

5. Verzameling waardevolle spulletjes

De spulletjes waar jij blij van wordt moeten ook gauw een nieuw plaatsje in je nieuwe huis krijgen. Scoor bijvoorbeeld een cool kastje of mooie plank op de woningboulevard en zet ze mooi bij elkaar. Door ze te clusteren voorkom je dat het rommelig wordt.

6. Voor de kamers van de kinderen

Alle bovenstaande tips kun je ook in de kinderkamer toepassen. Ga samen met je kind(eren) aan de slag om hun kamertje zo vertrouwd en gezellig mogelijk te maken. Waarschijnlijk kiezen ze voor dezelfde meubeltjes/materialen/kleuren die ze ook in hun andere kamer hebben. Dit zal hen helpen te wennen in de nieuwe situatie.

7. Pak eens uit!!

Altijd al een zwarte muur gewild of een plafondhoge- en muurbrede wandprint maar was je partner het er niet mee eens?! Nu is je kans, gewoon doen!

 

Dit artikel is geschreven door interieurstyliste Lotty Takens van www.livingbylotty.nl

Wankelend op eigen benen

Alle
trends
op een
rijtje

Inspirerend opbergen

Inspirerend opbergen

7 tips om spullen slim op te bergen

Verwelkom de herfst; start cocooning!

Verwelkom de herfst; start cocooning!

Lees nu onze 4 tips voor een ideaal avondje cocooning!

Wankelend op eigen benen

Wankelend op eigen benen

7 tips voor het personaliseren van je nieuwe onderkomen