De tijd aan jezelf

De kinderen zijn het huis uit, wat nu? Als moeder van twee jonge kinderen moet ik er nog niet aan denken. Alhoewel, zonder de kinderen krijg je zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte. Een mooi vooruitzicht voor je interieur als je het mij vraagt, maar hoe vul je al die ruimte in?

Ik ben Shirley Dap, al enkele jaren trotse eigenaresse van HEAL interior design. HEAL staat voor Humanity, Environment And Love. Ik vind niets mooier dan het creëren van een omgeving waarin mensen zich thuisvoelen zodat hun welzijn toeneemt. Mijn motto? Surround Happiness! Everywhere and anywhere. Ik neem jullie graag mee in de wereld van HEAL en hoop jullie te inspireren met tips om je nieuwe ruimte mooi, maar ook praktisch in te vullen!

Licht je vrolijk!

Weet je dat licht een enorme invloed heeft op hoe je je voelt? Vaak wordt verlichting in een interieur gezien als sluitpost. Erg jammer, want licht brengt sfeer en is gezond!

Voordat je met verlichting aan de slag gaat, bedenk je wat je waar in huis wilt doen en wat voor verlichting je daarbij nodig hebt. Er zijn drie soorten verlichting: basisverlichting, taakverlichting en sfeerverlichting.

Basisverlichting wordt ook wel algemene verlichting genoemd en dient echt voor het verlichten van een kamer. Denk hierbij aan mooie plafondverlichting.

Taakverlichting is werkverlichting die je gebruikt bij bijvoorbeeld schrijven, lezen of knutselen. Ook boven de eettafel maak je gebruik van taakverlichting. Taakverlichting is sterker dan basisverlichting, want je wilt alles goed kunnen zien. Voorbeelden zijn wandverlichting, stalampen, of bureaulampen. Vooral die laatste twee zijn flexibel te gebruiken en goed te richten.

Met sfeerverlichting maak je van je huis een thuis. Denk hierbij aan gezellige sfeerlampjes, kaarsjes en/of moodverlichting.

Nog wat korte tips voor (flexibele) verlichting op een rijtje:

•             Ga voor flexibele lampen die je kunt richten en die te verplaatsen zijn.

•             Gebruik 'warm' licht, wit licht brengt geen sfeer.

•             Sluit het stopcontact van je staande lamp aan op een schakelaar.

•             Zet een dimmer op de schakelaars om eenvoudig de sfeer te veranderen.

•             Kies verlichting met een hoge lichtsterkte wanneer je vaak thuis werkt.

•             Vraag advies van een lichtadviseur voor een goed verlichtingsplan op maat.

Licht je vrolijk!

11x Tijd voor ontspanning!

Een relaxkamer decadent? Helemaal niet! Als de kinderen het huis uit zijn staan hun slaapkamers toch maar leeg. Daar kun je beter gebruik van maken. In een relaxkamer ontspan je volledig en kom je helemaal tot rust, zeker als je deze tips opvolgt tijdens het inrichten. 

 1. Een ruimte met daglicht en fijne verlichting geeft je energie.
 2. Maak gebruik van natuurlijke en zachte materialen voor een comfortabel en ontspannen gevoel.
 3. Combineer warme kleuren met wit voor een sfeervolle en rustige uitstraling.
 4. Muziek geeft een extra dimensie aan de beleving van de ruimte.
 5. Het juiste geurtje zorgt voor extra ontspanning en roept mooie herinneringen op, een geurkaars of aromaverspreider is dus onmisbaar.
 6. Een bordje op de deur met ‘niet storen’ geeft je de kans om te genieten van jouw moment.
 7. Planten creëren rust.
 8. Multifunctioneel meubilair maakt de ruimte flexibel.
 9. Een persoonlijk tintje maakt de ruimte helemaal eigen, denk aan foto’s of souvenirs.
 10. Ruimte te over? Wat dacht je van een heuse wellness ruimte met sauna!
 11. Ben niet bang voor een beetje luxe, je hebt het verdiend.

11x Tijd voor ontspanning!

Volg
mijn
blog

Licht je vrolijk!
Licht je vrolijk!

Licht je vrolijk!

Weet je dat licht een enorme invloed heeft op hoe je ...

lees meer
11x Tijd voor ontspanning!
11x Tijd voor ontspanning!

11x Tijd voor ontspanning!

Richt jouw relaxkamer in en ontspan met deze 11 tips!

lees meer

Styling
tips

Opgeruimd staat netjes!

Opgeruimd staat netjes!

Door de jaren heen heb je vast heel wat spullen verzameld. Tijd om op te ruimen en ruimte te creren, zowel in huis als in je hoofd. Kies tijdens het opruimen telkens voor n van onderstaande opties, om duidelijk te maken wat blijft en wat niet. 1. Behouden: dezelfde plek 2. Behouden: andere plek 3. Weg doen: verkopen of weg geven 4. Weg doen: prullenbak

Herinneringen & Opbergen

Herinneringen & Opbergen

Rust om je heen betekent rust in je hoofd. Juist daarom is het zo belangrijk dat je de spullen die je niet gebruikt opbergt. Dat kan achter deurtjes of in speciale opbergsystemen, maar opbergen kan ook betekenen: mooi uitstallen in een vitrinekast of op een plank. Vooral dingen die fijne herinneringen oproepen verdienen een mooi ereplaatsje.

Tapijt aan de muur!

Tapijt aan de muur!

Verf n muur in een donkere tint of hang een tapijt aan de muur voor een sfeervol effect! Door de andere muren wit te laten maak je het niet te druk en springt de textuur van het kleed er lekker uit!

Een beetje zwart!

Een beetje zwart!

Zwart kan nooit de hoofdkleur zijn in een interieur, daar wordt de sfeer veel te donker en ongezellig van. Maar het is ook niet slim om zwart helemaal te vermijden, donkere kleuren helpen namelijk om extra diepte te geven aan je interieur. En zwarte muur of een aantal zwarte accessoires creren een mooi contrast.

Fase
verder?

Op eigen benen
Op eigen benen

Op eigen benen

Gezinnetje Stichten
Gezinnetje Stichten

Gezinnetje Stichten

Nieuwe Start
Nieuwe Start

Nieuwe Start