Tijd voor jezelf

Tijd voor jezelf. Doordat de kinderen uit huis gaan krijg je soms het gevoel van het ‘lege nest syndroom’. Mijn dochters wonen alweer 5 jaar op zichzelf. In het begin is dat best wennen hoor, geen geslinger meer van kleding, minder was, niet met z’n allen in de rij voor de badkamer en met z’n tweetjes eten. Geen aanloop van hun vrienden en de gezellige drukte. Ik gun ze ook van harte een eigen leven, natuurlijk weet ik dat ze altijd blijven komen en gezellig mee-eten. Ja, en wat doe je dan met de leegstaande ruimtes? Deze zijn inmiddels allemaal weer ingevuld. Sinds 1,5 jaar ben ik oma van een super lieve kleindochter. Het kleinste kamertje is nu dus een kinderkamer en één kamer gebruiken we als inloopkast. Daarnaast heb ik nu eindelijk mijn eigen ‘hobbykamer.' Daar kan ik alles laten liggen op mijn bureau waar ik mee bezig ben. Natuurlijk blijft de zolder de 'B&B' in huis, waar regelmatig door de kinderen gebruik van wordt gemaakt. 

Een eigen plekje creëren, waar jij of je partner helemaal kan ontspannen en waar je je kunt terugtrekken. Om een goed boek te lezen, muziek te luisteren, te sporten of met een andere hobby bezig te zijn. Misschien alles zo makkelijk mogelijk inrichten, omdat je nu tijd hebt om te gaan reizen. Maar hoe pak je dit aan? Ik wil jullie daarom graag tips meegeven, om je huis aan te passen voor de verdere toekomst. 

Mag ik mij even voorstellen? Ik ben Caroline van Gennip van Ontwerpbureau PLATAAN12. Ik ben helemaal thuis in het bedenken van een efficiënte indeling en styling van de tuin en interieur waarin jij je thuis voelt! Door goed te luisteren naar de wensen en eisen maak ik een ontwerp op maat. Met mijn passie, enthousiasme, inzicht en creativiteit denk ik graag mee om een binnen- of buitenruimte aan te passen. Die kan zorgen voor een optimaal woongenot die het persoonlijk en uniek maakt!

De kersttrends van dit moment

Jeetje, zijn net Sint en zijn Pieten vertrokken, kondigt de kerstman zich alweer aan. Wij doen nog ouderwets aan Sinterklaas en nu met ons kleinkind was het helemaal feest. Voor de Kerst hoef ik dus niet echt kerstinkopen te doen, maar ik wil wel gezelligheid in huis en heerlijk eten met het hele gezin. Liefst zonder al teveel rompslomp! Ik vind het leuk om te weten welke kersttrends er dit jaar weer te vinden zijn en om mijn versiering daar een beetje op aan te passen. Ik deel deze trends graag met je en heb daarnaast een aantal kersttips voor je! 

Kleine boompjes in plaats van een grote boom

Geen gedoe met een echte kerstboom, geen naalden en geen rotzooi? Neem een kunstkerstboom, deze zijn tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden. Wil je wel graag een echte boom maar niet veel gesjouw? Kies dan voor twee echte kleine kerstboompjes. Makkelijk om weg te zetten en na de Kerst nog leuk voor buiten in een pot. Of wat dacht je van een echte kerstboom buiten voor het raam, met verlichting en bolletjes voer voor de vogels, houten decoratie en een slinger van pinda’s. Heb je meteen sfeer buiten en binnen. 

Kersttrends: van stoer en chique tot kleurrijk en landelijk

Met natuurlijke materialen en rustige kleuren zoals ijsblauw, pioenroze en sneeuwwit kan je je huis een uitstekende, tijdloze uitstraling geven. Ook materialen als hout en items als zachte vachtkussens en wollige plaids zie je veel. Deze materialen zorgen voor een warme, aangename sfeer en zijn meteen heel de winter mooi in het interieur. Een aantal decoraties zoals een houten hert, kan zelfs nog blijven hangen in januari/februari. 

Is het kerstdiner bij jou thuis dit jaar? Geniet samen aan een lange tafel met een stijlvol, iicht gekleurd servies. Plaats onder de borden een houten onderbord en zet mooie houten kandelaars weg met kaarsen in dezelfde kleuren als de kerstversiering in de boom. Het kerstdiner kan dan zeker niet meer stuk!

Wit en goud

De combinatie wit en goud is ook echt één van de trends op dit moment. Je geeft het geheel een stijlvolle, landelijke sfeer door er bijvoorbeeld doorzichtige kerstballen met daarin een takje groen aan toe te voegen. Hang buiten ook kerstballen en kersthangers van glas of sneeuwwitte kleur in een kerstboompje bij de achterdeur of het achterraam. 

Een speelse traditionele kerstsfeer creëer je met een echte kerstboom met daarin kleurrijke kerstballen. Je kunt ook een houten kerstboom maken van sloophout. Laat de kinderen of kleinkinderen opvallende, gekleurde kersthangers uitzoeken die je vervolgens aan de houten boom bevestigt. Combineer dit met kussens met mooie Noorse brei- en borduurmotieven op de bank. Voor een feestelijk gedekte tafel in deze stijl kies je voor geglazuurd aardewerk; verschillende soorten bordjes, schalen en kopjes, allemaal met een mooi kleurrijk tintje. Plaats dit op een effen tafelkleed, dit zorgt voor een bijzonder effect.

Op de Woonboulevard zijn er genoeg mooie serviezen in bovenstaande tinten te koop voor een sfeervolle gedekte tafel. Ga voor een tafelkleed, servetten, kandelaars en kaarsen in de stijl van het servies en dan is het helemaal af. Gebruik het servies niet alleen voor de feestdagen, vaak is het na de Kerst ook gewoon nog functioneel! 

Versier het hele huis! 

Vergeet niet om in het toilet ook even aandacht te besteden aan Kerst! Een klein kerstboompje met verlichting doet wonderen. Maak het af door er een mooie lijst met een lieve kerstgroet/wens naast te plaatsen. 

Maak er samen er iets moois van, geniet van elkaars gezelschap en van het lekkere eten. Fijne Kerst allemaal!

 

Deze blog is geschreven door styliste Caroline van Gennip van ontwerpbureau PLATAAN12. 

De kersttrends van dit moment

Eindelijk ruimte voor een inloopkast

Nu de kinderen de deur uit zijn is het eigenlijk best fijn om een overtollige ruimte te hebben naast onze eigen slaapkamer. Eindelijk kan ik de kamer van één van de kinderen gaan benutten voor een heerlijke overzichtelijke inloopkast. Geen geprop meer in mijn kast en de winter of zomerkleding, afhankelijk van het seizoen, niet meer opslaan in dozen. Meer ruimte voor een groter bed (180cm) en natuurlijk voorzien van een elektrisch bodem. We worden tenslotte ook een dagje ouder. Alle bloesjes, blazers, broeken, jurkjes ed. overzichtelijk aan een kleerhangertje en onze schoenen mooi overzichtelijk in de inloopkast. Heerlijk lijkt me dat! 

Maar waar moet je dan aan denken bij zo'n inloopkast? 

Zit jij er ook aan te denken om van een lege ruimte een inloopkast te maken? Denk dan vooraf goed over je idee na. Wil je vanuit de slaapkamer zo de inloopkast inlopen of toch via de overloop naar deze ruimte toe? Misschien kan je een hele andere indeling maken, als je de twee ruimtes bij elkaar trekt? Bijvoorbeeld bed in het midden en inloopkast achter het bed. Dit heeft natuurlijk wel gevolgen voor de tussenmuur. Is dit een draagmuur of een gips wandje? Hoeveel kleding wil je ophangen? Hoeveel legplanken heb je nodig voor al je kleding? Hoeveel schoenen wil je een plaatsje geven? Wat doe je met de sokken, lingerie, stropdassen, riemen ed? Wil je ook nog opbergruimte voor je beddengoed? Ga je deze inloopkast zelf maken of besteed je het uit? Wat voor budget wil je voor deze ruimte uittrekken? 

Houd het vooral neutraal en simpel, dat geeft de mogelijkheid om de inloopkast op te fleuren met verlichting, passpiegel en verdere accessoires. 

Hierbij de andere tips:

Tip 1: Zelf maken versus bestellen 

Wil je de kast kant en klaar kopen of wil je de inloopkast zelf maken? Zodra je dat besloten hebt, kun je gaan nadenken over het soort materiaal waar de kast van gemaakt moet zijn. Wil je bijvoorbeeld dezelfde materialen aanhouden als die je gebruikt hebt in je slaapkamer? Ga langs bij speciaal zaak of meubelzaak. 

Wil je toch zelf aan de slag gaan, maak dan een goede bouwtekening, dat is al het halve werk. Je weet meteen wat je nodig hebt aan materialen en je koopt niet te veel. 

Tip 2: accessoires 

Als je veel geld wilt besparen, kies dan geen ingewikkelde systemen voor in de inloopkast maar ga voor planken met mooie opbergdozen. Dit is veel goedkoper dan tientallen lades. Kies voor houten kledinghangers. De kast moet er niet alleen functioneel, maar ook nog eens fantastisch uitzien. 

Tip 3: Verlichting 

Verlichting is ontzettend belangrijk bij het inrichten van een inloopkast. Je wilt de kleding en schoenen goed kunnen zien, je wilt jezelf goed kunnen zien in de spiegel en ook je accessoires moeten goed te zien zijn. Zorg voor vaste spots in het plafond en spots die je kunt richten op de kastdelen. 

Tip 4: Spiegel 

De spiegel is een belangrijk onderdeel van de inloopkast. Des te groter des te beter. En het voordeel is ook nog eens dat de inloopkast dan nog groter lijkt. Je kunt kiezen voor een op maat gemaakte spiegel zonder randen en lijsten of een losse spiegel die je ophangt aan de wand.

 

Dit artikel is geschreven door styliste Caroline van Gennip van ontwerpbureau PLATAAN12

Eindelijk ruimte voor een inloopkast

Volg
mijn
blog

De kersttrends van dit moment
De kersttrends van dit moment

De kersttrends van dit moment

Van chique tot stoer, landelijk of kleurrijk; dit zijn de kersttrends!

lees meer
Eindelijk ruimte voor een inloopkast
Eindelijk ruimte voor een inloopkast

Eindelijk ruimte voor een inloopkast

4 tips om van een lege kamer een inloopkast te maken!

lees meer

Styling
tips

OUDE KAST ALS NIEUW

OUDE KAST ALS NIEUW

Je hebt een oud kastje staan, maar jammer genoeg is het meubel niet meer van deze tijd. De kast is je toch wel heel erg dierbaar. Met een ander kleurtje, andere handgreepjes, knopjes e.d. krijgt de kast een hele andere uitstraling. Een extra dimensie krijgt je kast als je deze kast in hoogglans of in krijtverf verft.

MEER DIEPTE IN JE WOONKAMER EN GELIJK EEN FIJNE LEESHOEK

MEER DIEPTE IN JE WOONKAMER EN GELIJK EEN FIJNE LEESHOEK

Staat jouw bank tegen de muur? Zet dan eens tussen de muur en de bank een sidetable neer of hang hier een plank op. Hierop kun je leuke en gezellige spulletjes kwijt, een mooi schilderij (zonder dat je gaatjes in de wand hoeft te boren) of een een stapel leesboeken. Met een leeslampje erbij maak je er een fijn leeshoekje van!

Fase
verder?

Op eigen benen
Op eigen benen

Op eigen benen

Gezinnetje Stichten
Gezinnetje Stichten

Gezinnetje Stichten

Nieuwe Start
Nieuwe Start

Nieuwe Start