Inspiratie op eigen benen
met Lotty Takens

Aangenaam! Mijn naam is Lotty en ik geef het toe, ik ben verslaafd aan interieur!

Na 15 jaar met hart en ziel te hebben gewerkt in de hulpverlening, maakte mijn hart een sprongetje naar een andere bezieling. Kleur is altijd al een rode draad in mijn leven geweest. De stap naar de interieurwereld was voor mij thuiskomen. Living by Lotty was hierbij geboren.

Ik geef interieuradvies aan particulieren en bedrijven. Het kan gaan om een huisbezoek waarbij klanten direct met tips aan de slag kunnen of een uitgebreid en uitgewerkt adviesplan, vaak met de ondersteuning van 3d-visualisatie. De technische, praktische en esthetische aspecten en de sociale en professionele omgang, is een te gekke combinatie!

Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.
- Albert Einstein

Ik ben moeder van drie jongens die (bijna) uit de luiers zijn! De jongste gaat nagenoeg naar school… zij op eigen beentjes, ik op eigen benen. En dat is het thema voor de komende drie maanden; 'op eigen benen'. Er komt veel kijken bij deze grote stap, in welke vorm dan ook. Denk aan verantwoordelijkheid,  initiatief nemen, ondervinden, nieuwe inzichten, aanpakken en vertrouwen in jezelf. Ik hoop een waardevolle bijdrage te kunnen leveren voor diegenen die 'op eigen benen' gaan.

4x Manieren om een moodboard te maken!

Wanneer je op eigen benen gaat betekent dat dat er iets gaat veranderen! Wanneer je een ruimte gaat (her)inrichten is het voor velen onder ons lastig om je een voorstelling te maken van het eindresultaat. Vaak zijn de ideeën er wel maar of het wel bij elkaar past is dan de grote vraag. Een moodboard maken is een uitstekende manier om een visuele sfeervertaling te maken met jouw eigen ideeën, gevoelens en gedachtes.  Er zijn verschillende manieren om een moodboard te maken. Hieronder beschrijf ik een aantal opties. Er zit er vast 1 één tussen die jou aanspreekt!

1. Moodboard maken met Pinterest:

Geen papierrommel en geen plakkerige vingers want je hebt alleen maar je computer nodig. Op Pinterest kan je met het grootste gemak een account aanmaken. Daarna maak je een ‘bord’ en kan je naar hartenlust mooie plaatjes gaan verzamelen. Op Pinterest kan je zeer gericht zoeken naar kleuren, vormen, teksten, voorwerpen en totaalplaatjes.  Zet ze allemaal in je bord (zie mijn voorbeeld van een werkruimte ‘let’s go to work’) en beoordeel zelf of het goed voelt. Want daar gaat het uiteindelijk om, dat het voor jou gevoel bij elkaar past! Kijk voor inspiratie ook eens op het Pinterest account van Woonboulevard Breda XXL!

2. Een 3d-moodboard maken;

Handen uit de mouwen! Voor dit moodboard kan je een foamboard of een mooi dienblad gebruiken. Hamster je inspiratieplaatjes, kleur- en behangstalen, stofjes en kleine voorwerpjes bij elkaar waarvan de kleur, textuur en materiaal voor het desbetreffende interieur terug zou moeten komen. Probeer de verhoudingen kloppend te maken. Als je van plan bent om een grote wand bijvoorbeeld blauw te verven, laat die kleur dan ook een beetje overheersen op je moodboard.

3; Een Living by Lotty moodboard J

Wanneer ik een adviesplan uitwerk en mijn klanten om meubeladvies hebben gevraagd maak ik een zo realistisch mogelijk sfeerbeeld. Ik zoek alle meubels, lampen, accessoires en planten bij elkaar en zet ze netjes op 1 pagina. Ik werk graag in PowerPoint omdat je in dat programma heel goed kan bijsnijden en achtergronden kan verwijderen. Zo kan je de meubels mooi ‘over elkaar schuiven’.

 

4. Hip moodboard, just for fun!

Hou jij ook van mooie plaatjes, teksten, stofjes, printjes, etc.?! Waarom zou je ze niet verzamelen en een mooi plekje in huis geven.  Je kan ze mooi clusteren op kurk, een krijt- of magneetbord of een showrek. En als je een … je kan bijvoorbeeld makkelijk met de seizoenen mee ‘waaien’ of aanpassen aan bepaalde feestdagen. Have fun!

4x Manieren om een moodboard te maken!

Volg
mijn
blog

4x Manieren om een moodboard te maken!
4x Manieren om een moodboard te maken!

4x Manieren om een moodboard te maken!

Wanneer je op eigen benen gaat betekent dat dat er iets ...

lees meer

Styling
tips

Ga uit je dak met colorblocking!

Ga uit je dak met colorblocking!

Wil je eens écht uitpakken?! Met colorblocking maak je een statement. Door colorblocking, kaders maken met (verschillende kleuren) verf, kan je een deel van een ruimte heel goed kaderen. Maar je kunt er ook fantastisch mee uitlichten. Super creatief en met eindeloze mogelijkheden!

Lekker ruilen!

Lekker ruilen!

Nu jij op eigen benen staat moet je misschien iets meer op je budget letten. Tegenwoordig heeft iedere buurt, dorp of stad wel een ruilsite. Wanneer je je hiervoor hebt aangemeld (meestal gratis) kan je zomaar verrast worden door nét dat ene item wat je nog nodig had. Zo combineer je je nieuwe meubels met tweedehands items! En bijna voor niets! Hoe leuk is dat!

Kies
je
stijl

Welke stijl is jouw favoriet?

Welke stijl is jouw favoriet?

Op onze Facebookpagina kun je iedere maand kiezen voor jouw favoriete stijl. Onze stylist maakt de maand erna een Pinterestbord bij de stijl die gewonnen heeft. Niet vergeten te stemmen dus!

Fase
verder?

Gezinnetje Stichten
Gezinnetje Stichten

Gezinnetje Stichten

Nieuwe Start
Nieuwe Start

Nieuwe Start

De tijd aan jezelf
De tijd aan jezelf

De tijd aan jezelf