Inspiratie op eigen benen
met Antine Treffers

Ik ben Antine Treffers. Met interieur en styling bezig zijn is mijn grote passie. Sinds het oprichten van mijn bedrijf 10 voor Stijl kan ik mijn creativiteit en aanstekelijke enthousiasme voor het maken van mooie interieurs met aandacht voor detail volop kwijt. Ik maak graag interieurs waarin mensen zich thuis voelen. Inspiratie daarvoor doe ik eigenlijk overal op; ik ben bijna altijd bezig met het spotten van nieuwe trends en leuke ideeën om te gebruiken. Privé en werk lopen daarbij vaak door elkaar. Dit kun je ook terug zien op mijn Instagram pagina. 

In de maanden september en oktober hoop ik jullie te inspireren met de beste tips en tricks voor de leukste studentenkamer.

6 Tips voor het inrichten van je eerste huis!

Het inrichten van je eerste huis, studentenkamer, of urban loft: je kijkt er al maanden naar uit. Maar als het eenmaal zover is heb je geen idee waar je moet beginnen. Niet gek, want van een huis een thuis maken is best een uitdaging. Onderstaande tips helpen je een handje! 

  1. Vraag je bij iedere kamer af wat je daar wilt doen en welke meubels daarbij horen. Zo voorkom je een teveel aan meubels die je niet nodig hebt en weet je zeker dat je beschikt over de spullen die je wél nodig hebt.
  2. Teken een plattegrond van de woning en maak hier meerdere kopietjes van. Gebaseerd op het lijstje van tip 1 teken je nu in iedere kamer de meubels die je nodig hebt. Op ieder kopietje op een andere manier, zodat je verschillende opties met elkaar kunt vergelijken.
  3. Werk met lichte en rustige kleuren op wanden, plafonds en vloeren. Lichte kleuren geven een kamer rust en ruimte. Dit geldt voor zowel de wanden, plafonds als vloeren. Om een kamer wat meer pit te geven gebruik je een accent in een felle kleur of donkere natuurtint.
  4. Weet wat je mooi vindt. De beste manier om daar achter te komen is via het maken van een moodboard met tijdschriften en krantenknipsels of via Pinterest. Maak een bord aan waar je naar hartenlust alles wat je mooi vindt op pint, of maak per kamer een apart bord aan. Je moodboard dient vervolgens als leidraad tijdens het inrichten van je woning. (Volg je ons al op Pinterest?)
  5. Begin met de basis en bedenk eerst wat er op de muren, kozijnen en vloeren moet komen.
  6. Shoppen maar! Ga eerst voor de meubelstukken die je zeker nodig hebt en die op het lijstje van tip 1 staan. Daarna ga je opzoek naar andere voorwerpen, zoals vazen, lijstjes en decoratiemeubels. Vergeet niet geregeld naar je moodboard te kijken om te voorkomen dat je geen spullen koopt die niet bij je stijl passen. Neem je moodboard eventueel gewoon mee naar de winkel!

 Met deze tips weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt tijdens het inrichten en dat jouw woning echt jouw thuis wordt!

6 Tips voor het inrichten van je eerste huis!

Vier tips voor jouw kleine grote studentenkamer!

Het schooljaar is begonnen. Veel studenten gaan voor het eerst op kamers. En dat is best spannend. Net als je nieuwe kamertje inrichten… Vaak moet je het doen met een klein aantal vierkante meters. Toch wil je jouw kamer zo groot mogelijk laten lijken en heb je veel, heel veel opbergruimte nodig. Vier tips om zo creatief mogelijk met jouw kleine, grote ruimte om te gaan!

  1. Heb jij een hoge kamer? Dan is het mogelijk hier een vlonder of vide in te maken, waarop je gaat slapen. Zo benut je alle ruimte niet alleen op de vloer, maar ook in de hoogte. Geen klusvader of –vriend? Dan is een hoogslaper wellicht dé oplossing! Ook daaronder kun je een studeerplek of bank kwijt.
  2. Kan je niet de hoogte in, maar kan je opbergruimte in je studentenkamer goed gebruiken? De ruimte onder je bed is hier ideaal voor. Gebruik een opbergbox op wieltjes (onder andere verkrijgbaar bij Blokker) of kies voor een bed met vaste lades.
  3. Wil je jouw kamer vooral groter laten lijken, laat je meubels dan zweven. Dus plaats ze niet op de grond, maar vraag een handige klusser ze op te hangen aan de muur. De lange kasten uit de Billy serie van Ikea zijn hiervoor goed te gebruiken.
  4. Niet alleen meubels, maar ook de kleuren die je gebruikt kunnen een wereld van verschil maken. Om een kamer zo ruim mogelijk te laten lijken is het gebruik van lichte en neutrale kleuren belangrijk. Hou je echt heel erg van kleur? Laat dit dan terug komen in accessoires.

Meer inspiratie? Kijk dan eens op het ‘Ik ga voor mijn studentenkamer’ Pinterest bord van Woonboulevard Breda XXL. 

Vier tips voor jouw kleine grote studentenkamer!

Volg
mijn
blog

6 Tips voor het inrichten van je eerste huis!
6 Tips voor het inrichten van je eerste huis!

6 Tips voor het inrichten van je eerste huis!

Het inrichten van je eerste huis, studentenkamer, of urban loft: je ...

lees meer
Vier tips voor jouw kleine grote studentenkamer!
Vier tips voor jouw kleine grote studentenkamer!

Vier tips voor jouw kleine grote studentenkamer!

Het schooljaar is begonnen. Veel studenten gaan voor het eerst op ...

lees meer

Styling
tips

Klein wonen

Klein wonen

Heb je een kleine woonkamer, kies dan voor een aantal kleine tafeltjes of krukjes om als salontafel te gebruiken in plaats van één grote salontafel.

Wees creatief!

Wees creatief!

Multifunctionaliteit is het sleutelwoord tot succes bij de inrichting van een kleine kamer. Ga voor meubels met een dubbele functie, zoals slaapbanken, opklapbare tafels en stapelbare krukjes of stoelen.

Behang één muur

Behang één muur

Lichte kleuren houden een kamer rustig en ruimtelijk, maar voor wat meer pit kun je één wand behangen. Kies voor een patroon in een lichte tint, of ga voor een uitgesproken behang met felle kleuren of afbeeldingen.

Maak een fotogalerij

Maak een fotogalerij

Een gezellig hoekje creëer je door het maken van een fotogalerij! Verzamel lijstjes in verschillende tinten en vul ze met foto’s, ansichtkaarten en inspirerende quotes. Hang de lijstjes boven en naast elkaar in een hoek en vul aan met posters, spiegels en andere muurdecoratie.

Kies
je
stijl

Welke stijl is jouw favoriet?

Welke stijl is jouw favoriet?

Ga je voor een natuurlijke kamer in rustige of wat heftigere kleuren? Klik hier en geef jouw keuze door. Stylist Antine maakt een Pinterest bord bij de gekozen stijl.

Fase
verder?

Gezinnetje Stichten
Gezinnetje Stichten

Gezinnetje Stichten

Nieuwe Start
Nieuwe Start

Nieuwe Start

De tijd aan jezelf
De tijd aan jezelf

De tijd aan jezelf