Inspiratie voor de tienerkamer

Na een fijne zomer is het weer tijd om je op te maken voor het nieuwe schooljaar. Vooral wanneer je voor het eerst naar de middelbare school gaat is dit natuurlijk extra spannend. Vaak krijgt dan ook gelijk de slaapkamer een make-over en wordt omgetoverd naar een echte tienerkamer. Wij delen graag wat inspiratie hiervoor met jou!

Durf!

Een tienerkamer gaat in toenemende mate een kamer zijn waar veel tijd in wordt doorgebracht, tieners trekken zich nu eenmaal graag terug op hun eigen plekje namelijk. De kamer mag dus best een uitgesproken, eigen stijl hebben. Laat dit lekker zien! Zoek samen uit wat je wel en niet mooi vind en durf groots te denken. Een opvallend behang of fellere kleur op de muren? Moet kunnen toch?!

Meerdere functies

De tienerkamer heeft meerdere functies gekregen in vergelijking met de kinderkamer. Waar er voorheen enkel geslapen en gespeeld moest kunnen worden, moet de tienerkamer een fijne plek zijn om ook goed te kunnen chillen en studeren. Creëer dus een toffe loungehoek en een fijne werkplek die van alle gemakken is voorzien.

Nog even over dat chillen en studeren…

Wellicht is dit ook het moment dat je wat apparatuur gaat aanschaffen voor je opleiding, zoals een goede laptop. Daarin is tegenwoordig ontzettend veel keuze waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Als wij je een tip mogen geven, kijk dan eens bij het aanbod in 2-in-1 laptops! Een volwaardige, touchscreen laptop die je om kunt klappen en ook als tablet kunt gebruiken. Ontzettend handig om hem omgeklapt neer te zetten als beeldscherm. Voor presentaties hè? Niet voor Netflix ????.

Opgeruimd staat netjes

Denk je aan een tienerkamer, dan denk je wellicht ook aan een ontplofte chaos (de moeders onder ons althans wel). Goede opbergmogelijkheden zijn dus belangrijk! In plaats van alles snel onder het bed schuiven kun je ook voor een bed kiezen met handige lades eronder. Zo is alles net zo snel uit het zicht, maar wel gemakkelijker terug te vinden. Vergeet ook geen handige plek voor al je boeken, want (helaas) zul je er hier ook een stuk meer van krijgen…

Succes komend schooljaar!