Zo houd je het koel in huis!

Het is puffen en zweten geblazen met de huidige temperaturen in Nederland. We proberen met zijn allen zo goed mogelijk de warmte van buiten te weren in huis, maar hoe doe je dat nu eigenlijk het beste? Wij delen graag wat tips met je om je huis koel te houden zonder airco!

Raampje open, raampje dicht

Wanneer in de nachten de temperatuur lager wordt dan de temperatuur in huis is het tijd om alles door te luchten: zet zoveel mogelijk tegen elkaar open. Zo kan de warmte uit huis en wordt het koeler door de tocht die ontstaat.
Maar zorg er overdag echter voor dat alles potdicht zit! Ramen en deuren dicht en ook al je raambekleding zoals gordijnen en luxaflex moet je dicht doen. Zo weer je zo goed mogelijk de warmte van de zon.

Een stapje extra

En is raambekleding dicht niet voldoende? Denk dan eens aan zonwerende folie tegen de ramen of gebruik deze huis- tuin, en keukentip: bespuit je ramen met wat water en plak er aluminiumfolie tegen. Ideaal voor wanneer de zon fel op je ramen schijnt!

Aan de slag met een urban jungle

Is het jou ook opgevallen dat het in het bos altijd koeler is? Planten helpen je de lucht in huis te zuiveren én koel houden! Bovendien zorgt bijvoorbeeld een pergola begroeid met een mooie klimplant voor de nodige, natuurlijke schaduw in de tuin, wat ook weer fijn is wanneer je lekker de deur open hebt!

Fris beddengoed

En met fris beddengoed bedoelen we dan ook écht fris beddengoed: doe je lakens in een zak in de diepvries voordat je gaat slapen. Door de koelte van de lakens kun je een stuk beter in slaap vallen ’s avonds wanneer de warmte toch nog in huis hangt.

Vermijd warmte uit apparatuur

Warme halogeenlampen, een oven of een gasfornuis: je gebruikt ze wellicht dagelijks maar er komt veel warmte van dit soort apparatuur af. Vervang die warm wordende lampen of houd ze zoveel mogelijk uit en ga lekker aan de slag met frisse salades in plaats van ovenschotels en pannen op het vuur.

Heb je het toch nog steeds veel te warm in huis? Overweeg dan toch om een airco, aircooler of ventilator aan te schaffen. Deze vind je volop op Woonboulevard Breda XXL!