Maak je slaapkamer sfeervoller met deze tips!

Ook al heb je er het grootste gedeelte van de tijd je ogen dicht, een aangename sfeer in de slaapkamer is zeker belangrijk! Het helpt je ontspannen en bereid je daarmee voor op een goede nachtrust. En hoe fijn is het dat wanneer je ’s ochtends je ogen opent je gelijk tegen een mooi ingerichte ruimte aankijkt? Juist, tijd dus om die slaapkamer onder handen te nemen!

Een mooi opgemaakt bed

Een goed bed met fijn beddengoed is natuurlijk de basis voor een goede nachtrust, maar wellicht oogt het geheel nog wat saai. Of word je juist afgeleid door een heel druk motief op je dekbedovertrekset? Dat kan ook heel rommelig ogen en ontzettend de sfeer bepalen. Maak je bed mooi op met wat sierkussens, een overtrek in een fijne (warme) kleur en heeft deze een wat drukkere print? Breek dan het geheel met een mooie, effen sprei gedrapeerd over het voeteneind.

Maak een statement muur

Of je nu wel of geen hoofdbord hebt, een opvallende muur achter het bed is een ware eyecatcher voor in de slaapkamer en zet gelijk de toon! Ga voor een tof (foto)behang of mooie kleur verf. Zo’n muurkleur mag dan ook best wat donkerder zijn, dat past supergoed in een slaapkamer omdat het een meer ‘cozy’ gevoel geeft.

Geef het plafond een kleur

En heb je de smaak met verf te pakken? Doe dan eens gek en geef het plafond een kleur! Daarmee zorg je ervoor dat je slaapkamer een heel geborgen gevoel uitstraalt. Heb je al een kleur op de muren? Kies dan voor op het plafond een tint uit hetzelfde kleurenpalet maar in een donkerdere toon.

Goede verlichting

Verlichting zorgt natuurlijk voor de finishing touch qua sfeer in de slaapkamer. Misschien vind je een fellere, centrale plafond- of hanglamp fijn wanneer je je in de ochtend aankleedt, maar het geeft in de avond weinig rust aan je ogen vlak voor het slapengaan. Overweeg daarom een dimbare lamp en ga voor nachtlampjes naast je bed die een diffuus en soft licht geven.