Zo pas je de Hotel Chic woonstijl toe!

Wonen alsof je in een hotel zit: deze trend zien we eigenlijk al een tijd lang sluimerend op de achtergrond ontstaan. Een luxe uitstraling die duur aan doet. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet duur te zijn! Houd jij ook van de Hotel Chic woonstijl? Wij vertellen je hoe je dit in je interieur kunt krijgen, voor ieder budget!

Fluweel

Voor een luxe woonstijl moet je uiteraard werken met luxe materialen. Laten we beginnen met de stoffen. De stofsoort die overduidelijk de meeste luxe uitstraalt is fluweel. En gelukkig is deze stofsoort an sich helemaal niet zo duur. Puur linnen is bijvoorbeeld een stuk duurder en ziet er veel minder weelderig uit. Tegenwoordig zie je veel meubels uitgevoerd in fluweel en velvet stoffen. Het is een stevige stof die dus pure luxe uitstraalt. Een must voor in een Hotel Chic woonstijl!

Meubels

Over meubels gesproken... Voor een rijke uitstraling ontkom je niet aan hout. Donker hout en notenhout zijn hierin de elementen die passen binnen een Hotel Chic interieur. Ook deze houttinten zie je tegenwoordig steeds vaker in de woonwinkels. Onlangs schreven we zelfs al een hele blog over walnoothout dat aan populariteit aan het winnen is. 
En vind je het leuk om zelf thuis aan de slag te gaan? Dan kun je ook onbewerkt hout of goedkoper vurenhout bewerken met donkere beits. Zo krijgt het gelijk een meer luxe uitstraling, helemaal budgetproef!

Kleuren

Qua kleurenpalet kan eigenlijk alles wel bij een Hotel Chic woonstijl. Van een weelderige, bonte mix tot een rustig, natuurgetrouw palet. Het zit hem vooral in de materialen die je gebruikt. Als het maar glanst en het liefst met goudkleurige details!

Denk groot

Bij een luxe interieur draait het niet om kleine frutsels: nee, alles moet groot! Denk aan een grote hanglamp, grote tafel, grote bank, groot hoofdeind en een groot schilderij aan de muur. Wat bloemen in een klein vaasje? Nee, vervang deze door een grote bos zijde(look) kunstbloemen in een grote vaas en zet dit op een sokkel. Geloof ons: dat levert gegarandeert een luxe, Hotel Chic sfeertje op in huis!