Tips voor een goed georganiseerde keuken

In een keuken heb je al snel een hoop items staan om een heerlijke maaltijd op tafel te kunnen zetten. Het komt iedereen wel bekend voor dat na afloop er bijna geen vrij plekje aanrecht te bespeuren is en je de steeds groter wordende verzameling keukenapparatuur amper nog kwijt kunt in de kastjes. Wij delen daarom graag wat tips met je voor een goed georganiseerde keuken!

Kastindeling

Tijdens het koken heb je het liefst ook alles bij de hand, maar alles uitstallen op het aanrecht is natuurlijk niet de oplossing daarvoor. Denk goed na over wat prima achterin de kast kan omdat je dit niet vaak nodig hebt en wat je zo wilt kunnen pakken. Zo is het handig om de dingen die je dagelijks gebruikt zoals bestek, borden en pannen in kastjes of lades onder of dichtbij het fornuis te hebben. Items om ingredi├źnten te bewerken wil je dan weer dichtbij waar je ze bewaart: meestal is dat in de koelkast dus apparatuur en tools zoals staafmixers, maatbekers en raspen horen daar in de buurt. 

In het zicht

Dingen die best in het zicht mogen staan zonder je aan de verpakking te storen zijn er ook genoeg: denk aan olijfolie, peper en zout, snijplanken en keukengerei. Schenk olijfolie over in een mooie fles, zorg voor mooie peper- en zoutmolens en houten snijplanken breken direct de look van een strakke, witte of zwarte keuken. Keukengerei kan in een mooie pot of aan leuke haakjes!

Aanhaken

Over haakjes gesproken: de hand- en theedoek wil je ook graag binnen handbereik hebben. Hang ze daarom op een plek niet te ver van de wasbak en het fornuis. Wellicht is de zijkant van je keukenkast of kookeiland een idee? 

De lucht in

Heb je bovenkasten of een hoge kastenwand? Kijk ook eens of je daar bovenop wat kwijt kunt. Een ideale plek voor dingen die je minder snel gebruikt maar toch een plekje in de keuken wilt geven. Denk bijvoorbeeld aan vazen. Heb je meer kleinere spullen en wil je niet dat het rommelig oogt? Gebruik dan leuke bakken waar je alles in verzameld! Een leuk label erop aan de voorkant en je weet ook precies waar je wat kunt vinden. Met een keukentrapje ben je er ook zo bij!

Keukentrolley

En heb je dan nog steeds items over die je graag bij de hand wil hebben of niet op het aanrecht wilt zetten? Denk dan eens aan een leuke trolley! Zo is dat bijvoorbeeld ook een erg leuke plek voor het koffiezetapparaat of waterkoker. Leuke mokken erbij, stapels kookboeken op het onderste plateau... Dat staat hartstikke leuk! Bovendien maken al deze bovenstaande tips jouw keuken een stukje persoonlijker en gezelliger. Ben je nu helemaal geinspireerd en wil je ermee aan de slag? Breng dan zeker een bezoekje aan Woonboulevard Breda XXL voor nog meer advies en inspiratie!