5 tips voor een zomers interieur

Het mooie weer staat voor de deur, dus dat betekent: tijd om je interieur zomerklaar te maken. Maar hoe doe je dit nu, zonder direct je hele interieur te verbouwen? Woonboulevard Breda XXL heeft vijf tips voor jou op een rij gezet:

  1. Veel wit en veel licht

Heb je dikke, donkere gordijnen of donkere shutters? Dan maken deze het huis voornamelijk in de winter enorm sfeervol en gezellig. Voor de zomer zijn deze echter iets minder geschikt, omdat dit een donkere uitstraling kan geven, waar je tijdens de zomermaanden juist behoefte hebt aan licht en frisheid. Vervang dus je donkere gordijnen voor een lichte variant, of haal bijvoorbeeld de overgordijnen eraf en laat alleen de inbetweens hangen.

  1. Gebruik natuurlijke materialen              

Het gebruik van natuurlijke materialen geef automatische een zomerse uitstraling aan je interieur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rotan, riet, mangohout en pampasgras. Kies voor accessoires in deze materialen, zoals een mooie rotan lamp, een mangohouten salontafel en een grote vaas met pampasgras ter decoratie.

  1. Vrolijke kleuren

Naast natuurlijke materialen, krijgt je huis ook een meer zomerse uitstaling wanneer je gebruik maakt van vrolijke kleuren. Dit betekent natuurlijk niet dat je direct een felrode bank hoeft aan te schaffen. Ook hier kan je op een gemakkelijke manier meer kleur aanbrengen in je interieur door te werken met gekleurde accessoires. Bedenk vooraf welke kleuren je mooi vind en welke bij jouw interieur passen en ga op pad om de mooiste accessoires te scoren. Een zomers gevoel gegarandeerd!

  1. Bloemen! Bloemen! En nog eens bloemen!

Bloemen zijn altijd een goed idee, maar zeker in de zomer geven bloemen een gezellige en frisse uitstraling aan je interieur. Kies voor meerdere boeketten verdeeld over de ruimte, zodat je overal een vleugje zomer aanbrengt.

Tip: vind je het ook altijd zonde dat bloemen zo snel vervangen moeten worden? Kijk dan eens voor kunstbloemen. De techniek voor het maken van kunstbloemen is enorm verbeterd en soms moet je zelfs moeite doen om nep en echt van elkaar te kunnen onderscheiden.

  1. Prints en motieven

Om de zomer in huis te halen werk je met kleur en motieven. Denk aan kussens, kleedjes en keukentextiel. Alle kleuren en alle prints zijn geoorloofd, als het maar gezellig en zomers is!