How to: droombadkamer ontwerpen

Is jouw woning toe aan een nieuwe badkamer? Of ga je binnenkort verhuizen en staat een verbouwing van de badkamer op de planning? Dan kan het zijn dat je overdonderd bent door alle keuzemogelijkheden. Met dit stappenplan ontwerp je jouw droombadkamer in 4 stappen:

1. Moodboard  

Vaak heb je wel een bepaald beeld in je hoofd wanneer je een ruimte gaat (her)inrichten. Toch kan het lastig zijn om dat beeld om te zetten naar de praktijk. Door een moodboard te maken van de visie die je hebt op de ruimte, in dit geval de badkamer, heb je altijd een voorbeeld bij de hand. Tijdens het uitzoeken van de meubels, tegels en accessoires voor de badkamer gebruik je het moadboard, zodat je zeker weet dat jouw visie tot uiting komt in de nieuwe badkamer. Op deze manier is de creatie van jouw droombadkamer gegarandeerd! 

2. Plattegrond  

Om jouw visie op de nieuwe badkamer in de praktijk te brengen raden we aan om een plattegrond te maken. Meet de badkamer goed op en verwerk dit in een plattegrond. Deze kan je zelf tekenen of je maakt gebruik van een online programma. Wanneer je op de hoogte bent van de exacte afmetingen van de badkamer wordt het weer een stukje gemakkelijker om de indeling van de ruimte te bepalen. Zo ga je goed voorbereid op pad naar de badkamerwinkel.  

3. De keuze  

Het is zover. Je moodboard en plattegrond zijn klaar. Nu is het tijd om de daadwerkelijke keuzes te gaan maken. Welke materialen ga je gebruiken in de badkamer? En welk sanitair kies je? Door je in één van de badkamerwinkels op Woonboulevard Breda XXL te laten adviseren, ben je zeker van een prachtige badkamer.  

Hou altijd je moodboard en de plattegrond bij de hand, zodat je zeker weet dat de keuzes die je maakt aansluiten bij de vooraf gemaakte visie voor de badkamer. Zo kom je nooit thuis met een impulsief aangekochte badkamer die je achteraf toch niet zo mooi of praktisch vindt.  

Tip: Denk ook na over de verlichting, verwarming en ventilatie in de badkamer. Dit is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt, dus dit zou je zomaar over het hoofd kunnen zien. Kunstlicht is in een badkamer altijd noodzakelijk, of je nu daglicht hebt of niet. Kies je voor spots, een groot spreidlicht of voor gekleurde verlichting? Er zijn keuzes genoeg.

4. De verbouwing  

Wanneer je de keuzes hebt gemaakt en alles is besteld, is het moment aangebroken: de verbouwing gaat van start. Afhankelijk van of je zelf aan de slag gaat of dat je alles laat doen door een bouwbedrijf kan deze planning er anders uit zien. Zorg er bij samenwerking met een aannemer of bouwbedrijf voor dat je zelf goed op de hoogte wordt gehouden van de huidige stand van zaken, zodat je altijd kan ingrijpen wanneer dit nodig is. Ga je zelf aan de slag? Zorg dan voor een ruime planning, want je weet nooit wat je tijdens de verbouwing tegenkomt waardoor het toch net wat langer duurt.  

Et voilà: de nieuwe badkamer is klaar  

Als de verbouwing helemaal is afgerond kan je eindelijk gaan genieten van jouw gloednieuwe badkamer. Hier heb je maanden naar uitgekeken. Wij wensen jou veel plezier met het eindresultaat!