Woonboulevard Breda XXL | De laatste trends voor de kinderkamer

Voor kinderen is hun kamer niet alleen een plek om te slapen, maar vooral ook om te spelen, te studeren, te groeien en te dromen. Het is dus voor een kind heel fijn als de slaapkamer meer is dan alleen dat. We hebben voor jou de laatste trends voor kinderkamers op een rij gezet, zodat jij de dromen van jouw kind kan laten uitkomen.

Aardetinten

Met aardetinten zoals beige, crème en terracotta zorg je voor een rustige sfeer in de kamer van jouw kleine. En rust is voor kinderen heel belangrijk. Kinderen krijgen namelijk al genoeg prikkels te verwerken van dag tot dag, dus een plek waar ze tot rust kunnen komen en zichzelf kunnen zijn is onmisbaar. Toch kan de kamer wat saai worden wanneer je alleen gebruik maakt van aardetinten. Je kunt dan ook mooie combinaties maken met natuurlijke kleuren die wat meer in contrast staan met de aardetinten. Kies bijvoorbeeld voor groen, okergeel, roestbruin of een mooi behang in de natuursferen.

De combinaties van kleuren kan terugkomen op de muur, maar dit kan je ook aanbrengen door middel van een dekbed, accessoires en planten.

Natuurthema

Om in de natuurlijke tinten te blijven gaan we door naar het volgende thema: natuur. Wanneer je voor de kinderkamer kiest voor een natuurthema trek je dit net wat verder door dan alleen kleuren op de muur en accessoires. Een kamer in het natuurthema vraagt ook om meubels gemaakt van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan hout, rotan, riet en bedlinnen in katoen. Ook hier is een natuurlijk behang helemaal op de juiste plek.

Oudroze

Een andere trend die we veel zien in kinderkamerland is oudroze, in combinatie met natuurlijke materialen (jawel, daar is hij weer). Oudroze is zacht, warm en geeft een rustige uitstraling voor de kinderkamer. Door deze kleur te combineren met natuurlijke materialen, zoals een lamp van rotan of een bed in licht hout, creëer je rust en een echte stoere, doch gezellige kinderkamer.

Gedurfd zwart

Zwart is waarschijnlijk niet de eerste kleur waar je aan denkt voor een kinderkamer. Toch kan dit heel luxe staan. Door zwart en goud te gebruiken in de details, dus voornamelijk in de kussens, gordijnen en accessoires. Wanneer je dit combineert met lichte meubels creëer je een luxe uitstraling, zonder dat het te donker of te heftig is.

Voor de kleinste avonturiers

Een terugkomende trend voor kinderkamers is toch het junglethema. Van junglebehang tot een muurschildering en heel veel knuffels van dieren uit de jungle. De mogelijkheden zijn eindeloos. Van een dekbedovertrek met jungledieren of bladeren tot een vloerkleed in de vorm van een dier of wandhaken in dit thema. Dat jouw kleintje uitgroeit tot een avonturier is hiermee een gegeven.