Op kamers: zo richt je jouw studentenkamer efficiënt in

De zomervakantie is begonnen, dus dat betekent nog even genieten voor het studentenleven gaat beginnen. Krijg jij binnenkort de sleutel van jouw studentenkamer? Dan wil je deze natuurlijk gezellig inrichten, want je gaat  hier veel tijd in doorbrengen. Met deze tips maak jij optimaal gebruik van de -  doorgaans niet zo grote - studentenkamer.

The sky is the limit

Oftewel: ga de hoogte in. Sommige meubels kan je namelijk heel gemakkelijk boven op elkaar plaatsen. Veel meubelwinkels hebben hier slimme oplossingen voor. Zo plaats je bijvoorbeeld twee ladekastjes of boekenkasten boven op elkaar. Zo heb je meer ruimte, in een kleine studentenkamer.

Combineren kan je leren

Als jouw studentenkamer niet de ruimte biedt om hier alles in kwijt te kunnen wat je wil, maak je combinaties om dit mogelijk te maken. Door te kiezen voor een slaapbank heb je een bank en een bed in een, wat de ruimte van een van de twee meubelen bespaard. Ook kan je kiezen voor een hoogslaper, waardoor je op een stuk van je kamer zowel je bed als je bureau kwijt kan. Andere mogelijkheden zijn het inbouwen van een bureau in een kastenwand.

Slim opbergen

Op jouw studentenkamer wil je alles kwijt. Hiervoor heb je dus ook veel opbergruimte nodig, want om het niet te rommelig te laten ogen wil je vooral niet te veel spullen in het zicht hebben liggen. Maak dus gebruik van voornamelijk dichte opbergruimte en stal alleen jouw pronkstukken uit op een leuke wandplank. Om slim om te gaan met opbergen kies je voor lades onder je bed, mandjes in je kasten waardoor je alles overzichtelijk opbergt en een bureau met veel lades.

Fake it till you make it

Door slim gebruik te maken van kleuren kan je de ruimte groter laten lijken. Zoals je waarschijnlijk al wel weet: donkere kleuren laten een ruimte vaak kleiner lijken dan hij daadwerkelijk is. Kies dus voor lichte kleuren! Ook met optische effecten kan je een ruimte groter laten lijken. Dit effect creëer je met spiegels. Hang op een aantal plaatsen een spiegel op, et voilà, je studentenkamer oogt weer wat groter.

Bonustip: kies zo veel mogelijk voor kasten met schuifdeuren, want dit bespaart ontzettend veel ruimte!