Trend du moment: ton-sur-ton | Woonboulevard Breda XXL

Deze trend is terug van weggeweest. Ben jij helemaal weg van één specifieke kleur en laat je deze het liefste in je volledige interieur terugkomen? Dan is ton-sur-ton helemaal jouw ding!

Even een opfrisser

Wat is ton-sur-ton ook alweer? Deze chique Franse term betekent eigenlijk niets meer dan het gebruik van één kleur in je hele interieur (of outfit, want deze term wordt ook in de fashion wereld veel gebruikt). De letterlijke vertaling is ‘tint op tint’. Oftewel: je kiest een kleurenfamilie, pakt hiervan een aantal tinten naar wens et voilà: de basis voor jouw ton-sur-ton interieur staat.

Kleur op de muren

Geef jouw interieur een vliegende start door de muren te schilderen in de gekozen tinten. Ton-sur-ton werkt het beste als je ook de plafonds mee schildert. Hierdoor creëer je namelijk rust en warmte. Vind je dit spannend? Begrijpen we. Ga voor een lichte tint, dan valt het bijna niet op dat het ook op het plafond zit. Door de lichtval zal het lijken alsof dit lichter is dan de muren.

Meubels

Na het bepalen van de kleuren en het schilderen van de muren (en plafonds) is het nu tijd voor het moeilijkste deel: meubels. Het kan nog wel eens lastig zijn om meubels in de exacte tinten van jouw kleurenpalet te vinden, zeker als je heel specifieke kleuren hebt gekozen. Gelukkig heeft Woonboulevard Breda XXL meer dan 50 winkels vol wooninspiratie om jouw ton-sur-ton interieur compleet te maken.

Bij het kiezen van de meubels zijn er een aantal mogelijkheden. Zo kan je kiezen voor meubels in dezelfde kleur als de muur, zodat ze één lijken met de muur. Deze keuze zorgt voor een luxe uitstraling. Vind je dit te veel van het goede? Kies dan voor meubels in andere tinten van jouw kleurenpalet. Om te bekijken welke kleuren er allemaal in jouw kleurenpallet vallen kan je gebruik maken van een kleurenwaaier.

Het leukste deel: accessoires

Om het ton-sur-ton interieur af te maken heb je nog een aantal items nodig. Denk hierbij aan accessoires en gordijnen. Kussens voor in de bank, vazen, schilderijen, lampen en andere decoratie versterken het kleureneffect. Oh en: wees niet bang voor miskopen, want doordat alles binnen één kleurenpalet valt is het kiezen van accessoires een eitje.

De 60/30/10 regel

Voordat jij aan de slag gaat met jouw nieuwe interieur hebben we nog een laatste tip voor jou. Namelijk: de 60/30/10 regel. Deze regel houdt in dat je drie tinten van een kleur kiest en deze dus overal in je interieur doorvoert. De lichtste tint is vaak de basiskleur. Als aanvullende kleur kies je een donkerdere tint en als accentkleur kan je nog een donkerdere tint van de kleur gebruiken. Gebruik de basiskleur voor 60 procent van het interieur, de aanvullende kleur voor 30 procent en de accentkleur voor 10 procent. Zo is het interieur helemaal in harmonie, zonder dat het te schreeuwerig wordt.