Zo dek je de mooiste kersttafel voor jouw gasten

Ben jij al begonnen met de voorbereidingen voor de feestdagen? Het huis in de kerstsferen aankleden, cadeautjes kopen en natuurlijk alle boodschappen in huis halen voor het kerstdiner. Tijdens de kerstdagen mogen we uitpakken en dat doen we maar al te graag! Wij geven je tips voor een feestelijke kersttafel en vertellen je de trends van dit jaar.

5 tips voor een feestelijke tafel
We beginnen bij het begin om jouw tafel helemaal Christmas ready te krijgen. Volg onderstaande tips voor een oogverblindende kersttafel.

  1. Kies een stijl of thema

Het is verstandig om te starten met de belangrijkste keuze: in welke stijl wil je de tafel aankleden? Donkere of lichte kleuren, zilver- of goudkleurige accessoires? De keuze is aan jou!

  1. Begin met de basis

Nadat je de stijl hebt bepaald, beginnen we bij het begin. Kies een mooi tafelkleed passend bij jouw gekozen stijl. Leg een glitter loper over het midden van de tafel of gebruik matchende placemats om de tafel meer ‘body’ te geven.

  1. Uitgebreid servies

Het is maar één keer in het jaar kerst, dus we pakken uit! Maak gebruik van meerdelig servies, bestek en glazen. Kies voor een toffe onderlegger, daarop een bord voor het hoofdgerecht en dan een bord voor de soep of voor het voorgerecht. Top hem af met een servet in een mooie servetring of met een feestelijke strik!

  1. Alleen het hoognodige

We leggen het liefst de hele tafel vol met de leukste accessoires en servies, maar we moeten niet vergeten dat het een diner is! Zorg er dus voor dat er voldoende ruimte op de tafel overblijft om eten, sausjes en (wijn)flessen neer te zetten. Een overvolle tafel geeft namelijk niet de sfeer die je wil.

  1. De final touch

Decoreren kun je leren. Haal alle feestelijke versiering uit de kast en kleed de tafel stijlvol aan. Welke tafel thema heb jij gekozen? Speel hier op in met kleuren, materialen en andere leuke items. Denk hierbij aan kaarsen, bloemstukken en vaasjes. Maar let op: genoeg is genoeg! Je wil elkaar ten slotte nog wel kunnen zien.

Welk thema krijgt jouw kersttafel?
Ben jij er al over uit welk thema jouw kersttafel krijgt? De opties zijn eindeloos en het liefst combineren we ze allemaal. Kies jij voor zoveel mogelijk glitter & glamour of ga je voor traditioneel rood? Wij delen graag onze favoriete tafelstijlen met jou:

  • Traditioneel: Rood en groen staan voorop en als final touch sierlijke goudkleurige accessoires. Al jaren dé traditionele kerststijl én favoriet bij velen!  
  • Stijlvol: Kies een donkere groen, blauw of bordeaux tint en combineer dit met goud of zilverkleurige accessoires. Modern en stijlvol, met dit thema zit je al-tijd goed!
  • Scandinavisch: De basis is wit, aangevuld met subtiele goudkleurige, houten en groene details. Bij de Scandinavische stijl geldt: less is more.
  • Rustiek: Maak gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke materialen: hout, takken, blaadjes of wol. Qua kleuren maak je hier het beste gebruik van warme tinten, zoals diep rood, oranje en bruin.

Tip: Trek de stijl voor jouw kersttafel helemaal door en geef jouw gasten een dresscode die helemaal in stijl is met jouw tafel! Zo is die kerstfoto pas écht compleet.