Een opgeruimde keuken tijdens de feestdagen

De voorbereidingen voor de feestdagen zijn in volle gang en we kunnen niet wachten tot het zover is. Het kerstdiner plannen en bedenken we meestal al weken van tevoren. Maar toch struikelen we jaarlijks over hetzelfde euvel: een ontplofte keuken. Door het bereiden van alle lekkere en originele gerechten blijft de keuken natuurlijk niet ongedeerd. Pak het dit jaar anders aan en begin goed voorbereid aan het bereiden van de feestelijke gerechten. Met deze tips blijft jouw keuken netjes en georganiseerd, terwijl jij toch alles uit de kast haalt om een heerlijk kerstdiner op tafel te zetten!  

Begin met het organiseren van je keukenkasten
Werk met potjes, bakjes en andere organizers. En houdt alle lades en kasten netjes. Haal eerst alles uit de kast om vervolgens op te ruimen. Maak onderscheid tussen de dingen die je vaak gebruikt en zelden. Zorg ervoor dat alles op een logische volgorde wordt opgeborgen, zodat je overal snel en gemakkelijk bij kunt.

Goed voorbereid aan de slag
Volg de onderstaande stappen om het kerstdiner op een zorgvuldige en geordende manier te bereiden.

  1. Bedenk allereerst wat er allemaal op de menukaart staat tijdens het kerstdiner. Zorg ervoor dat je alles (tijdig) in huis hebt. Maak een lijstje met alle ingredi├źnten, inclusief de specerijen die je uit je eigen keukenkastje gaat gebruiken.
  2. Zorg ervoor dat alle producten die je tijdens het kerstdiner nodig hebt vooraan in de (koel)kast staan. Zo kun je er direct bij zonder eerst alles aan de kant te halen.
  3. Vaak kan je (delen van) gerechten vooraf al klaarmaken. Begin bijvoorbeeld in de ochtend al met het bereiden van de gerechten. Dit bespaart niet alleen bereidingstijd, maar zorgt er ook voor dat je de potten en pannen die je hierbij gebruikt alweer netjes kan opruimen voordat de visite arriveert.
  4. Zorg ervoor dat wanneer je iets niet meer nodig hebt in de keuken (specerijen, bakjes, glazen), je dit direct terug in de kast zet of in de vaatwasser doet. Zo houd jij je keuken overzichtelijk en blijft er te allen tijde voldoende ruimte over om andere gerechten te kunnen bereiden.
  5. Vergeet bovenal niet te genieten van het heerlijke kerstdiner met elkaar. Een ontplofte keuken werkt niet fijn, maar een beetje rommel hoort er natuurlijk bij.

Bij Woonboulevard Breda XXL vind je alles voor in huis. Denk hierbij ook aan alle handige organizers voor in de keukenlades en -kasten. Maar ook het kopen van een nieuwe keuken is mogelijk op de grootste openlucht boulevard van Nederland! Kom langs en doe alvast voorbereidingen voor jouw kerstdiner bij Woonboulevard Breda XXL!