Dé woontrends van 2023 | Woonboulevard Breda XXL

2022 is weer voorbij gevlogen en het nieuwe jaar staat voor de deur. Na het lezen van deze blog kun jij met jouw interieur weer helemaal inspelen op de nieuwste trends van 2023. Trends waar we niet omheen kunnen en die ook dit jaar weer erg divers zijn. Zo is er voor ieder wel wat! Kies jij voor de ton-sur-ton of pop of color trend?

4 trends voor een stijlvol nieuw jaar


1. Minimalistisch: Beige, beige en nog meer beige. Wij houden ervan! Door de rustige kleuren en subtiele accessoires raken we deze trend nooit zat. Combineer verschillende bruintinten en creëer een stijlvolle ton-sur-ton look.

2. Modern curvy: We wijken af van de rechte vormen en kiezen voor organische vormen. Een nieuwe trend en wij zijn er gek op! Een fauteuil als een wolkje, een bank met mooie rondingen en vazen in bijzondere vormen. Alle hoeken in huis kunnen meedoen aan deze toffe trend. Van accessoires tot meubels.  

3. Duurzaam & nature: Duurzame producten en natuurlijke materialen. We trekken de woning door naar de tuin, en andersom. Bloemen en planten staan centraal bij deze trend. Gericht op kwaliteit, functionaliteit en comfort.

4. Pop of color: Een stijl waar we nooit genoeg van kunnen krijgen. Mix & match al jouw favoriete kleuren en maak van jouw interieur een echt statement. Alles mag en alles kan binnen deze interieurtrend.

Dit is dé kleur van 2023
In 2023 draait het allemaal om rust, stabiliteit en positiviteit. Lavendel is dé kleur die past bij het uitstralen van een kalm en sereen gevoel. Samen met andere tinten paars en kleurcombinaties met wit en pasteltinten creëer je een mooi kleurenpalet. Door een warmere kleur als okergeel, terracotta of een aardetint toe te voegen kun je meer sfeer aanbrengen. Durf jij het aan een echt statement te creëren? Combineer dan de stabiele lavendel (paarse) kleur met felgeel, kobalt blauw of fuchsia!

De meest gemaakte interieurblunders

  1. Te grote of te kleine meubels

Om dit te voorkomen kan je een plattegrond maken. Zo zie je precies hoe de meubels in jouw ruimte passen.

  1. Kleurenpalet

Stel altijd een kleurenpalet samen en hou je hieraan bij het kiezen van je meubels en de accessoires. Zo zorg je ervoor dat het altijd een  bij elkaar passend geheel blijft.

  1. Verlichting

Om te voorkomen dat je blunders maakt in de verlichting raden we je altijd aan om een lichtplan te maken. Hierbij denk je na over de plaats en soort verlichting vóór je beslissingen neemt over meubels.

  1. Een vloerkleed

Dit item kan heel bepalend zijn voor de sfeer in jouw interieur. Een vloerkleed kan eigenlijk nooit kwaad voor je interieur en is dus altijd aan te raden. Of je kiest voor een rond of rechthoekig vloerkleed en van welk formaat, dat zijn vragen die je jezelf kunt stellen.

Voor een 2023-proof interieur shop je alles bij Woonboulevard Breda XXL!