Stories

3x verander jouw interieur in een urban jungle

De Urban Jungle is één van de meest populaire interieurtrends van het moment. Kamerplanten, natuurlijke prints, groene tinten en rotan brengen het botanisch wonen helemaal terug. Met onze tips creëer je eenvoudig een verfrissende jungle in huis!

Planten

Kamerplanten vormen een belangrijk element in de botanische woonstijl, maar als je wat minder groene vingers had bieden prints met planten en dieren een uitkomst. Een insect op je kussensloop en mooie illustraties van palmbomen aan de muur geven je interieur direct een groene sfeer. Vergeet ook de populaire cactus niet! Een makkelijk te verzorgen plant. Geen plaats voor planten? Hang ze aan het plafond met macraménetjes!

Groene tinten

Mosgroen, zachtgroen, lentegroen… groen op de muur is helemaal hip en perfect te combineren met zwart of donkergrijs. Het voordeel van groen is dat verschillende tinten makkelijk met elkaar te combineren zijn en dat groen een rustgevende uitstraling heeft. Lees meer over groentinten in ons artikel over Greenery, dé kleur van 2017! Voor wat meer leven in je interieur kies je voor behang met een botanische print en voor een chic tintje voeg je zachtroze of okergeel toe.

Accessoires

Kleed je jungle verder aan met koper- of messingkleurige accessoires zoals draadmanden en kandelaars. Ook aardewerk en botanische prints maken jouw urban jungle helemaal af, net als riet, rotan en bamboe. Een plant of edelsteen onder een glazen stolp of een terrarium maken jouw urban jungle helemaal af!

Nog meer inspiratie? Volg ons Ik ga voor Urban Jungle Pinterestbord!