Stories

5 luxe badkamer ideeën voor een echte hotelervaring in huis

Ben je van plan binnenkort een nieuwe badkamer te kopen, te renoveren of simpelweg opnieuw te decoreren? Ben jij daarnaast ook fan van luxe badkamers die je normaal in alleen in chique hotels ziet? Hieronder lees je hoe je de badkamer inricht zodat je die luxe sfeer iedere dag kan ervaren en optimaal kunt ontspannen.

Back to nature badkamer

Breng de natuur in je badkamer voor een relaxte en serene sfeer. Denk hierbij aan houten accenten, planten of een groot raam als je toevallig een mooi, privé uitzicht hebt.

Hout kan erg mooi gecombineerd worden met steen. Denk maar aan een stenen douche met houten (zit)planken of houten wasbakken. Of een (gedeeltelijke) houten vloer of wand voor een heerlijk rustgevende, sauna-achtige sfeer. Naast dat planten voor zuurstof zorgen, zijn ze ook rustgevend. Perfect voor een relaxte sfeer in badkamer!

Minimalistische badkamer

Minimalisme zie je in hotelkamers veel en daar is een reden voor! Het straalt luxe uit. Vooral als het gecombineerd wordt met strakke meubelen. Denk bij minimalisme aan grote tegels, veel rechte lijnen in de wasbak en in de douche en glas. Bijvoorbeeld glazen douchewanden of een groot raam.

Zwart

Een van de badkamertrends van 2018 is zwart. En zwart is perfect voor een chique badkamer. Deze kleur geeft een kamer een intieme en luxueuze uitstraling. Combineer zwart bijvoorbeeld met de minimalistische stijl of juist met luxueuze, glamour accessoires.

Ben jij fan van een minimalistische stijl? Matte zwarte tegels of een matte zwarte wasbak passen hier perfect bij! Hou je daarentegen meer van een beetje glitter en glamour? Denk dan bijvoorbeeld aan glanzend zwarte metrotegels. Metrotegels zijn gebaseerd op de witte tegels in het metrostation van Parijs en zijn tegenwoordig ook in andere kleuren erg hip.

Gouden en bronzen accenten

Gouden accenten passen dus goed bij een zwarte badkamer. Verder zijn mermaid tegels tegenwoordig erg hip. Dit zijn tegels in de vorm van visschubben of zijn klein en vierkant en glanzen net als visschubben. Deze tegels zijn voor een luxueuze uitstraling perfect in het goud! Wil je goud of brons liever wat subtieler verwerken? Denk dan aan een wasbak- of douchekraan, een spiegelrand of wasbakken in het brons of goud voor net een beetje extra glamour.

Inloop- en regendouche

Ook passend bij een minimalistische badkamer is een inloop douche. Zo’n douche geeft een gevoel van ruimte. Wanneer deze dan ook nog eens mooi wordt verlicht van binnen en een regendouchekop heeft met de perfecte straal, voelt het net alsof je weer in die luxe hotelkamer van je dromen bent!

Heb je leuke ideeën opgedaan over luxe badkamers? Bezoek een sanitairwinkel voor leuke badkamers en badkamer accessoires of design meubels voor een luxueuze look in andere ruimtes in je huis!