Stories

6x goedkope diy interieurtips

Tip 1. ga uit je dak met colorblocking!

Wil je eens écht uitpakken?! Met colorblocking maak je een statement. Door colorblocking, kaders maken met (verschillende kleuren) verf, kan je een deel van een ruimte heel goed kaderen. Maar je kunt er ook fantastisch mee uitlichten. Super creatief en met eindeloze mogelijkheden!

Tip 2. lekker ruilen!

Nu jij op eigen benen staat moet je misschien iets meer op je budget letten. Tegenwoordig heeft iedere buurt, dorp of stad wel een ruilsite. Wanneer je je hiervoor hebt aangemeld (meestal gratis) kan je zomaar verrast worden door nét dat ene item wat je nog nodig had. Zo combineer je je nieuwe meubels met tweedehands items! En bijna voor niets! Hoe leuk is dat! 

Tip 3. fotolijstjes organiseren op de muur

Wil je graag een mooi kader op de muur waarbinnen je je mooiste foto’s of fotolijstjes schikt? Met schilderstape kun je de gewenste vormen op de muur maken, foto’s ophangen, tape eraf en klaar!

Tip 4. d(o)i(t)y(ourstelf) is the way to do it!

Heb je restjes stofjes over waar je niks meer mee doet? Knip er driehoekjes van, bevestig ze aan een draad en je persoonlijke slinger (in de maat die jij wilt) is klaar! Ook leuk voor op de kinderkamer of om in een envelopje naar een jarige te sturen!

Tip 5. schilder je radiator  

Doorn in het oog, de radiator! Je kunt dus beter maar van een nood een deugd maken en de radiator in een kek kleurtje schilderen! Ook superstoer: maak hem zwart! Wil je ‘m toch liever meer uit het vizier houden, verf de radiator dan in precies dezelfde kleur als de wand (met speciale radiatorlak, in iedere gewenste kleur te verkrijgen). 

Tip 6. half werk, groot gebaar 

Wil je graag een behangetje op de muur maar durf je het niet zo goed aan? Je kunt er ook voor kiezen om het behang als lambrisering te plakken en het andere gedeelte van de muur te verven in een gewenste kleur. Om het helemaal af te maken kan je een sierplint bevestigen tussen het behang en de verf.