Stories

Baby nummer twee op komst! Het huis weer op stelten?

Net zoals bij de geboorte van onze eerste zoon Hugo in januari 2016, is het wederom een verrassing of we een jongen of een meisje gaan krijgen. De voorbereiding op de komst van Hugo was destijds een leuke, maar uitdagende, zoektocht naar een originele inrichting voor zijn kamer. Ook nu weer is het een mooie uitdaging een unieke sfeer te creëren!

Lijstjes, lijstjes én keuzes maken

Als je zwanger bent moeten er lijstjes worden afgevinkt. Gelukkig realiseerde ik me pas tijdens mijn eerste zwangerschap hoe verschrikkelijk groot het aanbod in ‘babyland’ is… Dat in combinatie met keuzestress als typisch zwangerschapskwaaltje, maakte het lastig om daadwerkelijk beslissingen te nemen over stijl en kleur. Bij baby nummer 2 zijn de meeste lijstjes gelukkig al afgevinkt, maar zijn er door alle nieuwe trendontwikkelingen nog volop keuzes te maken.

Moodboard als leidraad

Ik maak verschillende moodboards als basis van de nieuwe babykamer. Met het gebruik van een moodboard zorg je ervoor dat stijl en kleur gevisualiseerd worden. Bijkomend voordeel is dat de smaak en stijl van jou en je partner op papier gecombineerd kunnen worden. In mijn geval kan manlief Joost de stijlen zien die in mijn hoofd zitten en wat hij kan verwachten!

Keus voor zwart en wit

Voor de kamer van onze zoon Hugo is destijds gekozen voor de monochrome stijl. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van zwart en wit. De monochrome stijl kan voor zowel een jongen als een meisje, fris én stoer. Om het geheel niet te kil te maken hebben wij ook natuurlijke materialen gebruikt voor de vloer en accessoires. De meubels hebben een antracietkleur gekregen. In de loop van de tijd heeft het neutrale babyspeelgoed plaats gemaakt voor jongensspeelgoed, wat kleur heeft gebracht in de kamer.

Meegroeimeubels

Het helpt om bij de inrichting van de babykamer alvast na te denken over de toekomst. Ik heb daarom eerder gekozen voor een multifunctioneel, mooi ontworpen ledikant en commode. Zo heeft het ledikant twee hoogtes en kan dit in de toekomst worden omgezet naar een peuterbed of daybed. De commode kan op latere leeftijd zelfs gebruikt worden als bureau.

Nieuwe trends

Gaan wij de kamer aanpassen of blijven we bij zwart-wit? Als interieurstylist wil je eigenlijk altijd wel veranderen. De monochrome stijl heeft in 2018 plaatsgemaakt voor nieuwe trends als colorblocking, botanisch, natural, vintage en bohemian. Trends hebben invloed op elkaar, zo zie je veel combinaties in gebruik van materiaal en kleur.

De frisse én stoere basis blijft, maar een nieuw kleurenblok en toevoeging van natuurlijke accessoires met een vleugje vintage ga ik naar verwachting wel doorvoeren!

Wil je weten welke keuzes ik uiteindelijk heb gemaakt en hoe mijn moodboards eruitzien? Lees dan mijn volgende blog of volg mij op Instagram, facebook en-of Pinterest. 

Dit artikel is geschreven door interieurontwerpster Neeltje Fiévez. Zij is eigenaresse van Origineel Styling.