Stories

De originele babykamer van Loek

Deze fotoreportage van de babykamer van mijn zoontje Loek is alweer ruim 6 jaar oud. Wat was het een feest om zijn kamer te mogen inrichten. Ik wist toen nog niet of we een jongen of meisje zouden krijgen, dus het werd een uniseks kamertje! Ik koos voor zwart-wit als basis omdat baby’s nog geen (zachte) kleuren kunnen zien, maar wel contrasten. Ik combineerde dit met neutrale kleuren zoals zilvergrijs en warm bruin en als accentkleur koos ik voor oranje. Fris, vrolijk en één van de kleuren die een klein kind als eerste kan onderscheiden. Als ik nu weer mocht kiezen zou ik voor appeltjesgroen gaan!

In plaats van een commode en kledingkast in de babykamer kozen wij voor een keukenblok met keukenkastjes van IKEA en een stalen keukenrek. Loek lag natuurlijk op een zacht aankleedkussen tijdens het verschonen.

De eerste maanden sliep Loek in mijn opgeknapte ledikantje van vroeger en later in een stoer en tijdloos spijlenbedje. Eén wand hadden we met zwart behangen en van dat behang knipten we een boomfiguur voor op een andere wand. We bevestigden haakjes aan de boom in de muur zodat we er kleine dingetjes aan konden ophangen.

De industriële staande lamp zorgt voor indirect licht en kochten we bij IKEA, de plafondlamp hebben we zelf gemaakt. Het oranje aan de binnenzijde van de lamp zorgt voor warm licht en de vorm geeft prachtige schaduwen op het plafond.

Mijn oude afgetrapte kinderschoentjes vormen een mooi contrast met de strakke nieuwe spullen, net zoals de gevlochten opbergmanden van Trendhopper. De manden zijn ideaal voor luiers, zalfjes en leesboeken. Als je kind wat ouder is kan hij of zij lekker zelf tussen de boekjes snuffelen. Nu hebben we stoere industriële stalen bakken in zijn jongenskamer staan.