Stories

Inspirerend opbergen

Ga jij verhuizen? Heb je in de nieuwe woning zeeën van ruimte of moet je juist slimme oplossingen bedenken omdat je ruimte tekort komt? Opbergen is tegenwoordig helemaal geen straf meer want je kunt de meest leuke exemplaren vinden om al je "spullen/rommel/ik-wil-niet-dat-IEMAND-dit-ziet-dingen/schreeuwend speelgoed" etcetera in op te bergen. 

Woonboulevard XXL in Breda heeft tal van winkels die super leuke (en betaalbare) opbergers verkopen, in allerlei stijlen! Hierbij een aantal manieren om jouw gerief op een slimme manier, een handig plekje te geven!

1. Binnenkant van de kastdeuren

Je zou ze de kastdeurtjes zó over het hoofd zien. De binnenzijde van de gangkast of keukenkast zou namelijk zomaar dé oplossing kunnen zijn voor jouw opbergprobleem. In de gangkast kan je een speciale zak ophangen waar je schoenen in kwijt kan. En in de keukenkastjes kan je bijvoorbeeld aan de binnenkant een rekje bevestigen waar je kruiden in kwijt kan, pannendeksels of schoonmaakspullen.

2. Ga de hoogte in!

Wanneer je niet de breedte in kunt dan kun je misschien wel heel goed de hoogte in. Benut de hoogte voor extra kastruimte. Een op-maat-kast kan een perfecte oplossing zijn. Je kan de kast zelf samenstellen in de winkel, laten maken of je kunt zelf een DIY-kast maken wanneer je een beetje handig bent. 

3. De sinaasappelkist

Ik heb geen ‘standaard’ tv-dressior dus waar laat ik de hele kluwe aan elektriciteitsdraden?! Juist, in die sinaasappelkist! Maar ook al het losse speelgoedspul kan je er mooi in kwijt. Als je er ook nog eens wieltjes onder bevestigt en bijvoorbeeld de binnenkant van een tof kleurtje voorziet, heb je een gave gepersonaliseerde krat!

4. Opbergen in de papieren xl zak

Einde aan ‘toys all over the place!' Als je 's avonds een tornado aan rondslingerend speelgoed moet oprapen kun je dit met alle gemak in deze handige zakken "proppen!" Er kan veel in en ze staan ook nog eens heel decoratief in je interieur.

5. Bakkerskasten

Bakkerskasten zijn hot&happening! Ze passen makkelijk in een vergeten hoekje en je kan er heel wat in kwijt. Zowel in de keuken als in de woonkamer, slaapkamer of gang. Overal dus! 

6. Rolbakken onder bed of bank

Een beetje ‘cheesy’ wellicht maar who cares?! Je ziet ze toch niet! En jij hebt mooi je zomerkleding, plaids of schoolboeken uit het zicht en stofvrij opgeborgen.

7. Lockerkasten

Lockerkasten zijn IDEAAL! Ze zijn smal (en vaak hoog) waardoor ze in kleine ruimtes de reddende engel kunnen zijn. En wat hebben ze een  
coole industriële uitstraling! Hierdoor zijn ze ook nog eens heel aangenaam om naar te kijken.

Dit artikel is geschreven door woonstyliste Lotty Takens van www.livingbylotty.nl