Stories

Maak je huis klaar voor de winter met deze warme musthaves!

Het is alweer bijna winter. Dat betekent vroeg donker en winterse kou. Kortom, het ideale moment om je huis extra gezellig, warm en winterproof te maken! Daarom geven wij jou een aantal interieurideeën die je helpen deze koude winter door te komen.

Knusse breisels tegen de kou

Geef je huis een warme uitstraling met breisels. Een gebreid kleedje of leuke gebreide vazen laten je woon- of slaapkamer er warm en knus uitzien. Vul bijvoorbeeld ook vazen (met gebreide hoes of patroon) met takken of winterse bloemen. Hou je niet van vazen, maar wel van manden? Denk dan aan een gebreide mand voor je tijdschriften of planten.

Een gebreide poef is ook leuk om van je woonkamer een knusse plek te maken. Dit is meteen erg goed te combineren met andere breisels zoals een gebreid dekentje op je bank! Wil je nog verder gaan met breisels? Brei dan een hoes voor je lampenkap. Ben je niet echt een do-it-selver? Kom langs bij een interieurwinkel in Breda voor leuke breisels.

Velvet touch

Fluweel is een ander materiaal dat deze winter een comeback maakt. Door de zachte en luxueuze stof zien kleuren er diep en levendig uit. Fluwelen accenten benadrukken je stijl en geven je interieur net iets extra’s in deze koude dagen.

Hoewel fluweel eerst als ouderwets werd gezien, is het tegenwoordig niet meer weg te denken bij moderne meubels. Zo zie je steeds meer fluwelen banken en stoelen. Niet alleen stoelen voor in je woonkamer, maar bijvoorbeeld ook eetkamerstoelen geven je interieur een net wat warmere uitstraling.

Ben je geen fan van grote meubels in fluweel? Denk dan aan fluwelen accessoires! Fluwelen kussentjes op je bed of bank kunnen je interieur opfleuren. Heb je normaal een poef of grote kussens op de grond liggen? Ook deze zijn in fluweel erg leuk!

Haal de natuur in huis

Kom je liever zo min mogelijk buiten met die kou? Dat begrijpen wij helemaal. Haal in plaats daarvan de natuur in huis en maak er leuke woonaccessoires van! Helemaal niet moeilijk. Verzamel een paar stukken boomschors, dennenappels en mossen voor een leuk tafelstukje.

Ga jij voor een Scandinavische winter look? Pak het dan simpel aan met een paar lange takken en stop ze in een leuke vaas. Klinkt dit saai? Wikkel er dan lichtjes omheen of zoek takken met besjes voor extra sfeer. De natuurlijke look nog verder toepassen? Zoek in een woonwinkel naar een hertengewei voor aan je muur of een schapenvachtje voor op je vloer (Deze kun je beter niet direct uit de natuur halen).

Kerstboom... of geen boom

Wat bij de meeste mensen tijdens de winter niet ontbreekt, is een kerstboom. Tegenwoordig heb je niet alleen sparren of kunstbomen. We worden steeds creatiever. Zo kun je ook een kerstboom van wijnflessen in elkaar zetten als je een keer iets anders wilt. Voor een mooie verlichting en een warme gloed in de kamer verlicht je de flessen vanaf de binnenkant.

Een andere trend van de laatste jaren is een houten kerstboom. Denk hierbij aan kerstbomen gemaakt van houten planken of stokken. Deze kun je kopen, maar ook makkelijk zelf in elkaar zetten.

Geen plek voor een kerstboom? Een leuk alternatief is kerstverlichting aan de muur bevestigen in de vorm van een kerstboom en hier een paar kerstballen aan hangen. Ook zijn er vele andere materialen die je aan de muur kan bevestigen in de vorm van een kerstboom. Bijvoorbeeld leuke foto’s of boomstronken. Voeg hier lichtjes aan toe als je het net iets meer op een kerstboom wilt laten lijken.

Door deze tips ben jij straks helemaal klaar voor de winter!