Stories

Van 'gewone' woning naar smart home: zó doe je dat!

Anno 2018 kunnen we er echt niet meer omheen: smart technologie. Het is dan ook niet vreemd dat deze technologie veel verder begint te reiken dan onze geliefde smartphones. Ook de plek waar je misschien wel de meeste tijd doorbrengt zal eraan moeten geloven: je woning!

oor technologie in en om het huis met elkaar te verbinden kun je een zogenaamde Smart Home creëren. Wie technologische snufjes slim inzet in zijn/haar woning geniet van een comfortabele en veilige woonomgeving; en al deze handige apparaten kun je bedienen vanaf één centrale router of tablet. Zo bedien je vanaf dit ene toestel je verlichting, verwarming, muziek en nog veel meer!

Deze slimme apparaten vind je in een smart home

Een Smart Home is een woning die diverse elektronische gadgets en apparaten combineert in één systeem, om daarmee het wooncomfort van de bewoners te verhogen. Dit kunnen verschillende apparaten zijn, variërend van slimme thermostaten en geavanceerde geluidssystemen tot beveiligingscamera’s die een oogje in het zeil houden.

We zetten een aantal voorbeelden van Smart Home apparaten voor je op een rij:

Slimme thermostraat

Bespaar energie met een slimme thermostaat en houd precies bij hoeveel energie je verbruikt. Een slimme thermostaat is volledig ingespeeld op de bewoners: is er niemand thuis, of ligt iedereen te slapen? Dan verlaagt deze direct de ingestelde temperatuur, zodat er niet onnodig verwarmd wordt. En kom je na een lange werkdag thuis? Dan is je woning alweer comfortabel voor je opgewarmd!

Smart verlichting

Met smart verlichting kun je de verlichting in huis volledig naar wens aanpassen. Dit gaat veel verder dan de standaard aan-uit mogelijkheid en de optie om lichten te dimmen. Met slimme verlichting kun je zelfs de kleur naar wens aanpassen en volledige programma’s instellen. Zo heb je altijd het ideale licht voor specifieke activiteiten zoals dineren, films kijken of het lezen van een ontspannend boek.

Audiosystemen

Je favoriete muziek luisteren, ongeacht in welke ruimte je je bevindt? Het kan met slimme speakers. Laat je telefoon je favoriete muziek streamen en ervaar hoe de muziek je letterlijk volgt terwijl je door de woonkamer, slaapkamer of keuken loopt. Ook bestaan er slimme audiosystemen die met spraak te bedienen zijn. Je hoeft alleen maar je favoriete liedje aan te vragen om te genieten van de beste artiesten.

Beveiligingscamera's

De veiligheid van jou en je gezin is minstens net zo belangrijk om optimaal te kunnen genieten van het verblijven in je eigen woning. Voel je veiliger door beveiligingscamera’s te plaatsen die verbonden zijn met het centrale systeem of jouw smartphone. Denk bijvoorbeeld aan een videocamera bij de voordeur, waardoor je direct kunt zien wie er voor de deur staat. Ben je van huis, dan krijg je een seintje en een foto doorgestuurd, zodat je het direct kunt zien of er ongewenste gasten voor de deur staan.

Gordijnen en zonwering

Gordijnen die automatisch dicht gaan zodra het donker wordt, of zonwering die in actie komt zodra de zon op je raam valt? Het kan met smart technologie. Ook voor ouderen en mensen met een lichamelijke beperking is het prettig om deze technologie in huis te hebben, zodat er geen kracht nodig is om de zonwering te sluiten.

Je eigen smart home creëren

Door bovengenoemde slimme apparaten allemaal te koppelen aan een systeem kun je alle gemakken bedienen vanaf één centrale unit. Hier zijn diverse toestellen voor te verkrijgen. Vaak is het zelfs al mogelijk om deze koppeling te maken met een tablet, door middel van bepaalde apps.

Wil je zelf slimme technologie in huis halen? Bezoek dan eens de elektronica winkels op de Woonboulevard Breda XXL. Hier vind je allerlei handige gadgets en slimme technologie om je eigen Smart Home uit te werken!