Stories

Vier het hele jaar vakantie inhuis door deze aanpassingen!

Wat een fan-tas-tisch weer, de zomer is in volle gang en je voelt iedere morgen bij het openen van de gordijnen lekker de zonnestralen in je gezicht. Wellicht gaat je vakantie bijna beginnen en komt het vooruitzicht op je vakantiebestemming nu écht dichtbij. Op naar rust, zon, zee, strand, de rondreis naar onbekende plekken of het ontdekken van een stad.

Ken je het gevoel dat alles wat je op je vakantiebestemming ziet, ruikt en proeft een gelukzalig effect op je heeft? Kon dat het hele jaar maar zo zijn! Het goede nieuws is: dat kán.  Hoe, vraag je jezelf af? Door middel van een aantal aanpassingen in je interieur! Door je woning dusdanig aan te passen, creëer je op ieder moment van het jaar een vakantiegevoel, in house!

1. blijvende herinneringen door woon-souvenirs

Na de vakantie kun je nog regelmatig mijmeren over je laatste vakantiebestemming. Heerlijk zijn deze herinneringen. Koop daarom in elk land dat je bezoekt één of meerdere woonaccessoire(s) en pas deze toe in je interieur. Plaats deze in groepjes van 3, 5 of 7 om een eenheid te creëren en om dit thema extra aandacht te geven. Heb je diverse boeddha beelden? Plaats deze op een side-table achter je bank of, tegen een korte muur. De muur kun je verven in een tint die voor jou past bij het gekozen thema.

2. vakantiekiekjes uitgelicht!

Tijdens je verblijf in het buitenland maak je altijd wel een aantal foto’s van gebouwen, de omgeving en je reisgezelschap. Ga bij terugkomst thuis eens kijken welke beelden pakkend zijn en een betekenis voor je hebben. Van welke foto’s word je blij? Laat deze foto’s naar keuze op hetzelfde formaat afdrukken en plaats ze in zwarte of witte lijsten om de kleuren van de foto’s beter tot hun recht te laten komen. Plaats ze vervolgens in een rij, een rechthoek of een vierkant op de muur. Ook is het leuk om een collage te maken. Wissel bijvoorbeeld afbeeldingen van je gezin af met onderdelen die je in de natuur hebt gefotografeerd en laat deze afdrukken op karton, canvas, aluminium, (plexi)glas of hout en geef deze een aanwezige plek in je woning.

3. vakantieshoppen in kleurthema

Om het vakantiethema/zomerthema uit te breiden biedt de Woonboulevard Breda dè uitkomst. Bepaal eerst thuis welke kleuren je toe wilt gaan passen. Ga voor maximaal 4 verschillende kleuren.

TIP: Ga naar de bouwmarkt om kleurstalen mee te nemen. Zo pak je nooit mis met de juiste tint bij de woonboulevard. Probeer de groepjes woonaccessoires die je wilt gaan maken af te wisselen in kleur. Bijvoorbeeld bij een groepje van 3 à één accessoire in de kleur aquablauw, één in de kleur geel en één in de kleur roze. Printjes met een zomers thema kunnen ook afgewisseld worden. Denk hierbij aan kussens, een plaid of een afbeelding voor aan de wand.

Zoals je leest ben je dus maar een paar stappen verwijderd om de vakantie vibe terug in huis te halen!