Stories

Wat wordt jouw eerst design meubel?

Houd je van design meubels maar durf jij je er nog niet aan te wagen? Omdat je nog niet weet voor welke stijl je wilt gaan. Of misschien ben je nog aan het wachten tot je een heel design interieur bij elkaar hebt gespaard. Maar waarom zou je niet nu al met je eerste design meubelstuk beginnen, en je collectie stukje bij beetje uitbreiden?

Zorg bijvoorbeeld voor wat afwisseling in je woonkamer met een opvallende salontafel. Of ga voor een geometrische stoel die zorgt voor een mooi contrast. En zeg nou zelf, een grote design lamp staat prachtig in ieder interieur! In deze blog vertellen we je met welke design meubelstukken je het beste kunt beginnen, als je nog geen design interieur hebt maar dit wel graag wil.

Ga voor tijdloze design meubelstukken

Als je gaat shoppen voor je eerste design meubelstuk is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een tijdloos exemplaar. Je wilt immers in de loop van de tijd je collectie uit gaan breiden. Dan is het wel zo fijn als je meubel nog jaren mee kan! Ook loop je zo niet het risico dat je volgende toevoegingen aan je interieur er niet bij passen.

Zorg er daarnaast voor dat je een meubelstuk uitkiest dat goed op zichzelf staat. Denk bijvoorbeeld aan een fauteuil, een lamp of een kast. De juiste design meubels vinden kan namelijk veel tijd kosten dus wie weet wanneer je je collectie weer aan kunt vullen. Daarnaast wil je dat het meubelstuk een echte eyecatcher in je woning wordt en dat kan alleen als het geen ondersteuning van andere meubels of accessoires nodig heeft. Wil je toch meteen voor een meubel als een design eetkamertafel gaan? Zorg er dan ook voor dat je er meteen passende stoelen bij zoekt.

De design fauteuil

De design fauteuil is een ideaal startpunt voor je design interieur. Een fauteuil kan namelijk prima op zichzelf staan. Fauteuils zijn vaak imposante stoelen en met het juiste design hebben ze veel potentieel om de eyecatcher van je woonkamer te worden.

Fauteuils zijn over het algemeen comfortabele stoelen die bedoeld zijn om lekker in weg te kruipen met een boek of voor de televisie. Bij design denk je juist aan meubelstukken waar het uiterlijk belangrijker is dan de functie, en dus niet aan comfort. Gelukkig wordt bij de design fauteuils van tegenwoordig aandacht besteed aan beiden! Je hoeft dus niet te kiezen voor design of comfort.

Design fauteuils zijn er in verschillende vormen, maten en materialen. Tegenwoordig zien we vaak stoer leer in combinatie met een metalen frame. In combinatie met strakke, rechte lijnen zorgt dit voor een prachtig design meubelstuk. Houd je meer van rond en zacht? Er zijn ook meer dan genoeg stoffen modellen te vinden! Vaak zijn dit draaifauteuils in een rond design, zoals een hippe egg chair. Wil je het meubelstuk echt op laten vallen? Dan kun je ook nog kiezen voor een design fauteuil in een opvallende kleur als eyecatcher.

Moderne salontafel

Iets gewaagder maar ook leuk om mee te beginnen is de moderne salontafel. Dat dit een gewaagder design meubelstuk is dan de fauteuil komt doordat een salontafel vaak omringd is door andere meubels. Kies dan ook alleen voor een design salontafel als je een neutrale bank hebt.

Met salontafels kun je twee kanten op, afhankelijk van wat voor stijl je houdt. Houd je van een modern of industrieel interieur? Dan kun je kiezen voor een strakke, geometrische salontafel. Deze hebben een bijzondere maar toch tijdloze uitstraling. Past een landelijk of klassiek interieur beter bij je? Dan is een design salontafel met een natuurlijke uitstraling de beste optie voor jou. Denk bijvoorbeeld aan een houten tafel waar de natuurlijke vormen van het hout nog goed zichtbaar zijn, eventueel met een glazen tafelblad.

Grote hanglamp

Misschien wel het makkelijkste design stuk om mee te beginnen is de grote hanglamp. Omdat deze natuurlijk sowieso op zichzelf hangt past een design lamp vaak in ieder interieur thuis. Je hebt design lampen in verschillende materialen, bijvoorbeeld glasfiber, hout of staal. 1 ding hebben ze echter vaak allemaal gemeen, ze zijn groot. Een design lamp zorgt niet alleen voor verlichting maar kan ook juist de eyecatcher zijn waar jij naar op zoek bent!

Betaalbare design meubels in Breda

Op Woonboulevard Breda XXL vind je veel verschillende meubels, geschikt voor ieder budget. Zo hoeft je eerste design meubelstuk je helemaal geen rib uit je lijf te kosten! Kom eens langs of bekijk op de website alvast (een deel van) het aanbod. Wat wordt jouw eerste design meubel?