Tips & Tricks

10 tips voor een anders-dan-anders babykamer!

Een babykamer die anders dan anders was, dat wilde ik toen ik zwanger was van mijn zoontje loek. Hoe dat uitpakte lees je in mijn blogartikel ‘de originele babykamer van loek’ en hieronder geef ik tips zodat ook jij een unieke babykamer kunt inrichten!

  1. Begin met een moodboard. Lekker ouderwets knippen, scheuren en plakken of digitaal met pinterest. Zoek daarbij ook gerust plaatjes die niks met een kinderkamer te maken hebben. Kijk eens in reisbladen, lifestylemagazines, tuinbladen, glossy’s of wat dan ook om inspiratie op te doen.
  2. Een thema zorgt voor eenheid. Natuur is vaak favoriet. Maar je kunt ook denken aan een stad zoals amsterdam met zijn grachtenhuisjes, een omgeving met molens of een activiteit zoals vliegen.
  3. Heb lef en kies eens voor een andere kleur dan roze of blauw. Ga bijvoorbeeld voor een zwart-wit thema gecombineerd met een felle kleur of combineer verschillende pasteltinten.
  4. Bekleed een wand of een plafond met muurstickers, of uit behang geknipte figuren. Behang van kurk zorgt voor een fijne akoestiek.
  5. Qua verlichting kies je het best voor indirect licht of een lamp die bijzondere schaduwen creëert.
  6. Durf eens buiten de kaders te denken en kies niet voor de complete lkk-babykamer (ledikant-kast-kommode). Een keukenblok of oude werktafel kan een fraai en exclusief alternatief bieden.
  7. Zeker in deze tijd van consuminderen is het niet vreemd om spullen te hergebruiken. Misschien staat er bij je ouders op zolder nog een oud ledikant waar je zelf in geslapen hebt of stap eens binnen bij de kringloopwinkel.
  8. Accessoires maken het compleet. Opbergmanden zijn een must voor luiers, zalfjes en andere babyspullen. Knuffels en schapenvachtjes zorgen voor een hoge aaibaarheidsfactor. Creëer een persoonlijk tintje met spulletjes van vroeger, denk aan oude kinderschoentjes, een spaarpotje, speelgoed en boekjes. En vergeet het muziekdoosje niet!
  9. Mix ‘n match. Stoer met lief. Vintage met modern. Strak met landelijk.
  10. Zorg voor een fijne stoel om in te voeden, knuffelen, zingen en voor te lezen. Heerlijk! Wat dacht je van een hangstoel aan het plafond, een schommelstoel of gewoon jouw lievelingsstoel!