Tips & Tricks

3 onmisbare tips vóór je een woonruimte (opnieuw) gaat inrichten

Yes, je hebt een huis gekocht! De muren zijn gestuukt en geverfd, het behang is geplakt, de vloer is gelegd én de gordijnen hangen. Kortom, de basis is klaar. Nu komt de volgende stap, het inrichten van de ruimtes.

Wanneer je de kleuren van de muren, het materiaal van de vloer, keuken en badkamer hebt uitgezocht is het handig om een meubelplan uit te werken. Maar hoe pak je dit aan? Hierbij een aantal tips om je op weg te helpen!

Tip 1: bepaal de functie van een ruimte

Voor je een ruimte een bestemming geeft, is het belangrijk om na te gaan welke functies er bij de ruimte passen. Denk daarbij aan een televisieaansluiting en stopcontacten. Het is slim om dit dubbel toe te passen op verschillende plekken, zodat je niet vast zit aan één opstelling. Eens in de zoveel tijd wil je vast eens lekker gaan schuiven met je meubels!

Tip 2: lichtplan met een missie

Licht is een enorme sfeerbepaler, het is dus de kunst dat je dit goed aanpakt. Wanneer je hebt gekozen waar je de meubels gaat plaatsen in een ruimte, kun je ook een keuze maken waar je de lichtpunten gaat creëren. Om diverse lichtsferen te creëren, kun je het beste kiezen voor lichten met dimfuncties. Naast het dimmen van lichten, is het prettig om de lichtpunten in verschillende richtingen te kunnen draaien. Wanneer je een lichtpunt naar de muur richt, geeft dit namelijk een magisch effect. Let op: Bij de eettafel is het noodzakelijk dat je voor licht kiest met een hogere wattage.

Tip 3: het belang van elektrapunten

Tegenwoordig hebben we meer elektronisch apparatuur dan ooit tevoren. Het is dus verstandig om de electrapunten mee te nemen in je bouwplan voor je nieuwe huis. Je kunt deze natuurlijk overal los integreren, maar je kunt ook specifieke oplaadpunten creëren. Om dit zo min mogelijk zichtbaar te laten zijn, kun je nadenken over waar je het precies gaat bevestigen. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan onder de vloer?

Mochten al deze keuzes overweldigend zijn, schakel dan tijdig een interieurontwerper in en laat je verwonderen door alle plannen die hierdoor mogelijk gaan worden.

Deze blog is geschreven door Debby Koijen. Kijk op www.debbykoijen.nl voor meer informatie over Debby.