Tips & Tricks

3 tips om je studentenkamer efficiënt én trendy in te richten

Het studentenleven gaat beginnen! Je verhuist naar een andere stad en begint aan een nieuwe studie. Kortom: het is tijd om voor jezelf te gaan zorgen. Met een klein studentenbudget heb je meestal geen ruimte om een grote kamer te huren, dus je moet op zoek naar een kleinere ruimte om je te settelen.

Met een kleine ruimte heb je beperkte mogelijkheden. Hoe kun je zo’n relatief kleine ruimte nou zo praktisch en leuk mogelijk inrichten? Er is meer mogelijk dan je denkt! We helpen je graag op weg met deze 3 tips.

Tip 1: Kies voor functioneel en decoratief

Of je nou een kleine of een wat grotere kamer hebt, het is altijd handig om ruimte te kunnen besparen. Bij Casa hebben ze multifunctionele hangrekken waarmee je wel drie vliegen in één klap kunt vangen. Een hangrek wat als boekenkast, decoratiekastje en opslagplekje gebruikt kan worden, is hiervoor een praktische en stijlvolle keuze.

De één vindt hout mooier, de ander staal. Naast materialen, zijn er ook verschillende vormen en maten te verkrijgen.

Tip 2: Maak het ruimtelijk of romantisch

Als je een kleine kamer hebt wil je toch die illusie van meer ruimte creëren. Dit kan je doen door veel lichte kleuren te gebruiken, zoals wit of beige. Om het geheel wat minder saai te maken is je kamertje heel makkelijk op te vrolijken met wat leuke, kleurrijke accessoires die je bij verschillende winkels op de Woonboulevard kunt vinden.

Naast het creëren van ruimtelijkheid is het romantisch maken van je kamer een goede optie. Je kan dit doen zonder dat je kamer als een klein hok aanvoelt. Door het gebruik van de juiste kleuren, lampjes en decoratie maak je van je kleine kamertje en supergezellig plekje.

Tip 3: Benut de ruimte

Bij een kleine kamer is het belangrijk om alle ruimte die je hebt te benutten. Kijk of er ruimte onder je bed is om hier lades of manden te bewaren waar je kleding of ander spullen in kwijt kan. Daarnaast is een ingebouwde kast erg handig en kun je hier ook creatief mee aan de slag. Hang bijvoorbeeld aan de binnenkant van de deur een schoenenrek op en zorg ook dat je je kamer netjes houdt. Een opgeruimde kamer oogt namelijk altijd rustiger en groter!

Meer studentenkamer inspiratie nodig? Bekijk hier ons Pinterestbord vol wooninspiratie