Tips & Tricks

3x de beste IKEA hacks

Bij Woonboulevard Breda XXL kun je terecht bij IKEA, een favoriete woonwinkel voor velen. IKEA heeft een breed assortiment betaalbare en handige producten, het nadeel is echter dat je het bij veel mensen thuis tegenkomt. Om dat te voorkomen zijn IKEA hacks tot stand gekomen. Oftewel, het geven van een eigen twist aan een IKEA product. Van een subtiele draai, tot aan een com-ple-te transformatie: laat je inspireren met de 3 beste IKEA hacks op een rijtje!

1. Duktig kinderkeukentje

 De basis van dit kinder keukenkastje is heel eenvoudig.

Het keukentje is volledig naar eigen wens in te vullen. Zo kun je het afstemmen op je interieur, of juist naar de smaak van je kind. Bijvoorbeeld deze lichte variant.

Ben je meer van de donkere tonen? Dan is onderstaand ontwerp passend. 

Ook de monochrome stijl wordt goed vertegenwoordigd bij de DUKTIG hacks. Onderstaand keukentje is neutraal gehouden en door het gebruik van zwart en wit een echt statement voor de kinderspeelhoek. 

2. De Billy boekenkast

Een kast die je in veel huishoudens terug ziet komen, is de welbekende BILLY kast van Ikea. Deze multifunctionele -van oorsprong boekenkast- is breed inzetbaar. Zo wordt het gebruikt als keukenkast, maar ook als eyecatcher voor de woonkamer om al je pronkstukken in te presenteren. 

Het leuke van deze kast is dat je ‘m zo groot kan maken als dat je zelf wilt. Liever een aansprekend kleurtje? Dat is ook geen enkel probleem. Verf deze kast gerust in ieder gewenste kleur. Je kunt zelfs de binnenkant bekleden met behang om er een speels karakter aan te geven.  

De basis van deze kast is als volgt:  

Door de toevoeging van een donkere tint en contrasterend behang aan de binnenkant van de BILLY kast, maak je de kast heel eigen. 

Maak je er liever een inbouwkast van? Dat is mogelijk! Middels deze IKEA hack zorg je voor en luxueuze toevoeging in je interieur en nog handig ook!

3. Tarva ladekast 

De TARVA ladekast heeft een eenvoudig design van onbehandeld hout. Gewoon zo te gebruiken of persoonlijker te maken door deze te behandelen met lazuur, verf of was. Vergeet de ladekast overigens niet aan de muur te bevestigen. De basis van deze kast is als volgt: 

Colourblocking is helemaal trendy anno 2018 en héél geschikt voor deze ladekast. 

Ga je liever voor een chique touch? Ook dat kan.