Tips & Tricks

3x slim licht van Ikea

Niemand houdt ervan om 24/7 in het donker te zitten. Het wordt langzamerhand donkerder buiten en dat kun je goed merken in huis. In de koude, grauwe maanden is het fijn om een energiek en gezellig huis te hebben om de dagen door te komen. Daarom hier 3 tips om je stekkie zo goed mogelijk te verlichten!

Een goede basis

Het basislicht in huis is het algemeen licht, zoals de plafondlampen. Deze zorgen ervoor dat het huis goed en verdeeld verlicht wordt. Bij ieder huis passen natuurlijk verschillende plafondlampenen IKEA heeft voor ieder wat wils. Of je nou voor de hippe industriële look wilt gaan, of die klassieke landelijke stijl, er is genoeg keuze.

Functionaliteit is ook belangrijk

In de herfst- en wintermaanden is het heerlijk om met een goed boek en een dekentje op de bank te kruipen. Om goed te kunnen lezen is er functioneel licht. Ook voor het verlichten van kunst aan de muur of een lamp voor op je bureau heb je functioneel licht. Ook deze zijn in veel soorten en maten te vinden en kun je dit aanpassen op je eigen interieur. 

Maak het plaatje compleet 

Sfeerlicht is altijd belangrijk, maar vooral in het najaar als we gezellig samen binnen zitten en genieten van een lekkere kop thee. Denk bij sfeerlichtaan kaarsjes, kleine lampjes voor aan de muur, of een bijzetlampje voor de finishing touch.

Door deze drie soorten licht te combineren, maak je je huis gezellig en tot een geheel. Meer inspiratie? Kijk dan in de verlichting catalogus van IKEA.