Tips & Tricks

4x manieren om een moodboard te maken!

Wanneer je op eigen benen gaat betekent dat dat er iets gaat veranderen! Wanneer je een ruimte gaat (her)inrichten is het voor velen onder ons lastig om je een voorstelling te maken van het eindresultaat. Vaak zijn de ideeën er wel maar of het wel bij elkaar past is dan de grote vraag. Een moodboard maken is een uitstekende manier om een visuele sfeervertaling te maken met jouw eigen ideeën, gevoelens en gedachtes.  Er zijn verschillende manieren om een moodboard te maken. Hieronder beschrijf ik een aantal opties. Er zit er vast 1 één tussen die jou aanspreekt!

1. Moodboard maken met Pinterest:

Geen papierrommel en geen plakkerige vingers want je hebt alleen maar je computer nodig. Op Pinterest kan je met het grootste gemak een account aanmaken. Daarna maak je een ‘bord’ en kan je naar hartenlust mooie plaatjes gaan verzamelen. Op Pinterest kan je zeer gericht zoeken naar kleuren, vormen, teksten, voorwerpen en totaalplaatjes.  Zet ze allemaal in je bord (zie mijn voorbeeld van een werkruimte ‘let’s go to work’) en beoordeel zelf of het goed voelt. Want daar gaat het uiteindelijk om, dat het voor jou gevoel bij elkaar past! Kijk voor inspiratie ook eens op het Pinterest account van Woonboulevard Breda XXL!

2. Een 3d-moodboard maken;

Handen uit de mouwen! Voor dit moodboard kan je een foamboard of een mooi dienblad gebruiken. Hamster je inspiratieplaatjes, kleur- en behangstalen, stofjes en kleine voorwerpjes bij elkaar waarvan de kleur, textuur en materiaal voor het desbetreffende interieur terug zou moeten komen. Probeer de verhoudingen kloppend te maken. Als je van plan bent om een grote wand bijvoorbeeld blauw te verven, laat die kleur dan ook een beetje overheersen op je moodboard.

3; Een Living by Lotty moodboard

Wanneer ik een adviesplan uitwerk en mijn klanten om meubeladvies hebben gevraagd maak ik een zo realistisch mogelijk sfeerbeeld. Ik zoek alle meubels, lampen, accessoires en planten bij elkaar en zet ze netjes op 1 pagina. Ik werk graag in PowerPoint omdat je in dat programma heel goed kan bijsnijden en achtergronden kan verwijderen. Zo kan je de meubels mooi ‘over elkaar schuiven’.

4. Hip moodboard, just for fun!

Hou jij ook van mooie plaatjes, teksten, stofjes, printjes, etc.?! Waarom zou je ze niet verzamelen en een mooi plekje in huis geven.  Je kan ze mooi clusteren op kurk, een krijt- of magneetbord of een showrek. En als je een … je kan bijvoorbeeld makkelijk met de seizoenen mee ‘waaien’ of aanpassen aan bepaalde feestdagen. Have fun!