Tips & Tricks

4x tips om het voorjaar in huis te halen!

De lente laat nog een paar weken op zich wachten, maar wij halen het voorjaar alvast in huis! Met pastel kleuren, bloemen en vrolijke prints is het bij jou thuis binnen no time voorjaar.

Bloemen

Er is niets wat beter past bij het voorjaar dan een mooie bos bloemen in huis. Bij de bloemist koop je nu al prachtige bloesems en roze magnolia’s, maar ook een weekabonnement op een bloemenservice is rond deze tijd van het jaar geen slecht idee. Op die manier is de bos altijd samengesteld volgens de laatste trends en staan er iedere week andere bloemen op jouw eettafel te pronken. Daarnaast geniet je nu al van bloembollen zoals krokusjes en blauwe druiven, die niet alleen erg lang bloeien maar waar je ook ieder jaar opnieuw plezier van hebt. 

Kussenhoezen

Door de kussens van je bank of bed te voorzien van nieuwe kussenhoezen creëer je in een oogwenk een compleet nieuwe stijl in huis. Mooie pasteltinten als lichtblauw, roze of zachtgeel zijn eenvoudig te combineren en geven je huis een frisse make-over. Ook vazen, kaarsen en handdoeken in verschillende kleuren zijn ideaal om ieder seizoen te verwisselen. 

Op de muur

Het voorjaar smeer je natuurlijk eenvoudig op de muur door pastelkleurig behang of verf, maar het kan ook kleinschaliger door het ophangen van prints die jou aan de lente doen denken. Voorbeelden zijn vrolijke illustraties, mooie foto’s van bloemen of dieren of zelfgemaakte lente tekeningen van de kinderen. Op pinterest vind je ook enorm veel gratis printables waarmee je eindeloos kunt variëren. 

Een frisse geur

De lente is een tijd van frisse en lichte geuren. Het moment dus om zware, kruidige winterkaarsen op te bergen en op zoek te gaan naar kaarsen en geurstokjes met lentegeuren als kersenbloesem, fris linnen en jasmijn. Ook het branden van essentiële oliën als citroenmelisse en pompelmoes op een aromabrander zorgen direct voor een voorjaarssfeer!

Met deze tips haal je het voorjaar zo in huis en laat je de winterblues al lekker achter je!