Tips & Tricks

4x tips voor een winterproof interieur

De bomen beginnen te kalen, de winterjassen zijn weer van zolder gehaald en de temperaturen gaan in een vogelvlucht naar beneden. Het wordt echt koud. Een fijn interieur is erg van belang in de winter, want je wilt die gezelligheid behouden en accentueren. Hoe maak je je interieur nou winterproof?

Tip 1. Geuren

De eerste tip is er niet een die je gelijk verwacht. Geuren triggeren specifieke gevoelens en creëren bepaalde sferen. Voor de winter zijn geuren als brandhout, kaneel of vanille een veelvoorkomende keuze. Mensen relateren deze geuren namelijk aan een knusse setting. Het geeft een gezellige sfeer en laat je helemaal tot rust komen. Je kan deze geuren verspreiden door bijvoorbeeld geurkaarsen of geurstokjes.

Tip 2. Kaarsen

In de winter is het belangrijk om goede verlichting te hebben. Het wordt in de wintermaanden al sneller donker, dus de juiste verlichting is nodig voor een fijne sfeer in huis. Naast lampen en andere standaard verlichting, zijn kaarsen perfect voor de koude maanden. Kaarsen creëren echt die romantiek en stralen warmte uit. Zet lichtjes op verschillende plekken in huis neer om die warmte te benadrukken.

Tip 3. Warme kleuren

Ook de juiste kleuren zijn van belang in het creëren van een winterproof interieur. Dit is heel eenvoudig voor elkaar te krijgen door met accessoires te werken. Denk aan kussentjes voor op de bank, kleine vaasjes, plaids voor over de bank en andere decoratie. De kleuren waar je voor wilt gaan zijn aardetinten, rood, paars of oranje. Door deze warme en vrolijke kleuren te combineren heb jij in no time een winterproof paleisje.

Tip 4. Zachte materialen

Wat je veel terug ziet komen zijn zachte stoffen. Zachte stoffen hebben ook een zachte en warme uitstraling. Ga voor een mooie fluwelen fauteuil in een warme kleur of ga voor dat schapenvelletje die je als deken, maar ook als decoratie kan gebruiken. Een neppe dierenvacht kan je in veel winkels op de woonboulevard Breda vinden. Deze zijn niet duur en zorgen toch voor dat ultieme, knusse wintergevoel.

Meer inspiratie voor een winters, gezellig interieur? Bekijk dan hier ons Pinterestbord!