Tips & Tricks

5 redenen waarom je voor een kunstkerstboom moet kiezen!

Sinterklaas heeft het land weer verlaten dus de kerstboom mag het huis in. Ga jij ieder jaar op pad om de mooiste kerstboom uit te zoeken voor in huis, of pluk je hem van zolder? Het is een leuke discussie die ieder jaar weer even gevoerd wordt: gaan we voor echt of gaan we voor nep? Wij willen je graag 5 redenen geven om die keuze wellicht wat makkelijker te maken!

“Is hij nou echt, of is hij nou nep?”

Een kunstkerstboom heeft nog steeds een beetje het élan over zich heen dat deze er altijd ontzettend nep uitziet. Te plastic, te groen, te nette vorm… Een metalen ‘stam’ en een grote poot die ook niets aan het toeval overlaten. Maar die tijden zijn voorbij! Tegenwoordig worden er prachtige kunstkerstbomen gemaakt die niet meer van echt te onderscheiden zijn, in allerlei soorten en maten. Zelfs van de hippe, kale en zeer onregelmatige cederboom zijn er nu al goede kunstvarianten op de markt. Kleine tip gelijk: koop er eentje met geïntegreerde lichtjes, dan zitten ze én gelijk goed verdeeld én je hoeft een keer geen ruzie te maken met snoerlampjes ;-).

Een duurzame keuze

Het maken en vervoeren van een kunstkerstboom zorgt uiteraard voor meer CO2 uitstoot dan bij het kweken en vervoeren van een echte kerstboom. De verhouding hierin is 27kg tegenover 3kg aan CO2. Echter koop je een kunstkerstboom natuurlijk voor jaren, een echte houdt het maar een paar weken vol in huis. Na 9 jaar is het dus al recht getrokken! En dan hebben we het nog niet eens over de luchtvervuiling die komt kijken bij het verbranden van de echte bomen…

Een stuk goedkoper

Naast een duurzame keuze is het ook een hele budgetvriendelijke keuze om voor een nepperd te gaan. Ja, het is natuurlijk wel even een uitgave als je echt een grote, mooie kunstkerstboom koopt. Je zit dan al snel aan een bedrag rond de 150 euro. Maar een echte kerstboom van een beetje formaat en soort kost ook al snel 40 tot 50 euro. Dat bedrag heb je er na 3 jaar dus al uit wanneer je een mooie kunstkerstboom aanschaft!

Niet dagelijks stofzuigen

Heb je een mooie, volle boom gekocht dan wil je dat natuurlijk graag zo houden. Maar met het versieren van een echte kerstboom gebeurt het al: naalden die uitvallen. Hoe je het ook wendt of keert, dit proces gaat vanzelf! Vooral als je als echte kerstfanaat lekker vroeg je boom wilt zetten kun je er de klok op gelijk zetten: dat wordt dagelijks naalden opzuigen. Niet bepaald ieders hobby denken wij, dus nog een extra reden om voor een kunstkerstboom te kiezen!

Zeg maar dag tegen die allergie!

Alles leuk en aardig met zo’n echte kerstboom in huis, maar wanneer je er allergisch voor bent is het natuurlijk geen pretje. Je wilt liever niet heel de decembermaand lopen snotteren en met rood prikkende ogen in huis zitten door de aanwezigheid van de kerstboom. Daar hebben wij dé oplossing voor: een kunstkerstboom!

5 goede redenen dus om een kunstkerstboom te overwegen. Op Woonboulevard Breda vind je ontzettend veel mooie exemplaren! Veel plezier met decoreren en alvast een hele fijne kerst toegewenst!