Tips & Tricks

5 tips voor een opgeruimd huis

Geef toe: je houdt van een opgeruimd huis, maar niet van het opruimen zelf. Van veel mensen is het geen hobby, echter zitten we er graag lekker schoon en opgeruimd bij toch? Ze zeggen niet voor niets wel eens: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd!

De winkels op Woonboulevard Breda XXL bieden tal van mooie opbergproducten en systemen aan om een goede start te maken. Maar hoe pak je dat nu eigenlijk verder aan? Hoe zorg je voor een georganiseerde boel in huis zonder dat je daar al te veel tijd in hoeft te steken? Wij delen de 5 belangrijkste tips om zo efficiënt mogelijk thuis op te ruimen!

  1. Zorg voor mooie opbergproducten

Dit is natuurlijk het allerleukste onderdeel: mooie opbergproducten aanschaffen waar je al je spullen in kwijt kan. Kies voor mooie manden, chique dozen en fijne kasten met dichte deuren. Want zodra rommel uit het zicht verdwijnt scheelt dat al een hoop!

  1. Wees streng

Dat neemt natuurlijk niet weg dat je niet eerst even door al je items moet om te kijken of het überhaupt het opbergen waard is. Iets wat in een mand of doos zit wordt namelijk toch al snel vergeten omdat het niet in het zicht ligt. Als je het na een jaar nog niet nodig hebt gehad: is het dan de moeite van het bewaren nog waard? Stel jezelf de vraag of écht al die spullen nodig zijn om te bewaren en wees streng!

  1. Zorg dat het in je systeem komt

Wanneer rommel zich opstapelt kijk je er des te meer tegenop om op te gaan ruimen. Zorg er daarom voor dat je iedere dag er gewoon even een paar minuten aan besteed om op te ruimen. Doe dit ook op een vast moment, bijvoorbeeld voor het slapen gaan of na het avondeten. Je zult zien dat het dan een automatisme wordt en ineens goed te behappen is. En hoe fijn is het om ’s ochtends of na je werk binnen te komen in een opgeruimde woonkamer? Dat geeft rust!

  1. Een vaste plek voor alles

Het is misschien een inkoppertje, maar toch sluipt het erin dat dit niet altijd gebeurd. Geef alles een vaste plek en berg dingen niet zomaar na gebruik in de eerste de beste opbergbak of snel achter een kastdeur op. Grote kans namelijk dat je het de keer erna niet terug kunt vinden en daar gaat je motivatie om alles op te ruimen. Want als je iets niet ziet én je weet niet wat de vaste opbergplek dan ben je al snel dingen kwijt.

  1. Begin de dag goed

Een goed begin is het halve werk: trek na het opstaan uit bed gelijk even alles recht. Je zult zien dat je het ’s avonds ook direct fijner vind om je bed weer in te stappen omdat je hele slaapkamer er gelijk opgeruimder uitziet door een rechtgetrokken dekbed.