Tips & Tricks

5 Typische details die je niet mag vergeten bij het inrichten van je woonkamer

Bij het verhuizen zijn er vaak een aantal details die vergeten worden. Het zijn van die typische, kleine klusjes die je snel laat liggen, maar je wilt toch dat je huisje uiteindelijk ook echt jouw thuis wordt. Hier 5 korte, maar handige tips om die woondetails te tackelen.

Tip 1: Zorg voor sfeerlicht

Over het algemeen wordt er alleen aan basislicht gedacht, maar sfeerlicht zorgt echt voor de gezelligheid in huis. Denk bij sfeerlicht aan kleine lampjes die je neer kan zetten of op kunt hangen. Ook kaarsen zorgen van een romantische en huiselijke sfeer.

Tip 2: Denk aan raamaccessoires

Als je in een nieuw appartement of huis trekt, denk je vaak aan meubels zoals banken, stoelen en tafels, maar de ramen worden meestal vergeten. Bestel op tijd je raamaccessoires zodat niemand ongewenst zomaar je huis binnen kan kijken.

Tip 3: Creëer opbergruimte

Opbergruimte is essentieel bij het inrichten van je interieur. Kijk voor mooie opbergkasten of boxen die in je interieur passen zodat het altijd opgeruimd, netjes en rustig is in huis.

Tip 4: Verstop de bedrading  

Iets wat ook vaak over het hoofd wordt gezien zijn de snoeren die over de vloer kunnen liggen door bijvoorbeeld de tv-aansluiting. Als je hier van te voren goed over nadenkt kan je voorkomen dat die bedrading nog jaren in het zicht ligt.

Tip 5: Maak van het huis jouw thuis

Als je gaat verhuizen denk je vaak aan de grotere meubelstukken in het interieur. Dit is ook erg belangrijk voor een goede basis, maar daarmee is jouw interieur nog niet af. Zorg dat je wat accessoires neer kan zetten die echt persoonlijk tot jou spreken, zoals foto’s, kunst, items die je mee hebt genomen van een bijzondere reis die je hebt gemaakt of dat je accessoires gebruikt in kleuren die jij echt mooi vindt.