Tips & Tricks

5x comfortabel en duurzaam wonen!

Bij duurzaam wonen denken we al snel aan dikke truien en douchen onder koud water. Maar duurzaam wonen hoeft lang niet altijd oncomfortabel te zijn, in tegendeel! Wij zetten vijf tips voor je op een rijtje!

Duurzaam materiaal

Meubels van duurzaam materiaal zijn per saldo vaak goedkoper: ze gaan veel langer mee waardoor je ze niet snel hoeft te vervangen. Ga bijvoorbeeld eens voor echt hout in plaats van MDF en check daarbij of het hout een FSC-keurmerk heeft. Een FSC-keurmerk wil zeggen dat het hout geoogst is zonder dat dit ten koste gaat van de wereldse bebossing.

Lekker groen

Planten zijn niet alleen heel gezellig, maar vaak ook nog duurzaam. Sterke kamerplanten gaan jaren mee en zorgen voor een zuivere lucht in huis.

Duurzame verlichting

Dat we het licht uit moeten doen als we een kamer verlaten, dat weten we inmiddels. Kies daarnaast ook voor LED verlichting of duurzame kaarsen gemaakt van soja was!

Afval scheiden

Het belangrijkste is natuurlijk om zo min mogelijk afval te produceren. Kies eens voor groenten zonder plasticverpakking of neem zelf een fruitnetje mee naar de supermarkt. Afval dat je toch produceert kun je scheiden. Dat klinkt lastig, maar wist je dat er afvalbakken beschikbaar zijn met verschillende vakken zodat je direct je afval kunt scheiden? Dit voorkomt dat je vijf afvalbakken in de keuken hebt staan en de keuken wel erg vol wordt. Vraag daarnaast eens op basisscholen of ze wat hebben aan lege glazen potjes om te gebruiken bij het knutselen.

Opgeruimd staat netjes

Door regelmatig je huis op te ruimen voorkom je dat spullen die je niet meer nodig hebt zich opstapelen. Of dat je iets koopt wat je al hebt! Door twee keer per jaar het hele huis uit te spitten weet je precies wat waar en ligt en breng je alles wat je nodig hebt naar de kringloop, zodat iemand anders nog gebruik kan maken van jouw ongebruikte spullen.

Nog meer tips voor duurzaam wonen? Bekijk ons Pinterestbord ‘Ik ga voor Duurzaam’!