Tips & Tricks

5x meer kleur in je interieur

Je hoort vaak dat mensen meer kleur in hun interieur willen. De een om het op te vrolijken, de ander om het een luxere uitstraling te geven. Zeker als de lente aanbreekt en de zomer in aantocht is, krijgen veel mensen de behoefte om kleur toe te voegen in huis.

Je kunt dan een mooi boeket bloemen kopen of (iets gedurfder!) een muurtje verven, maar er zijn nog zoveel meer manieren om kleur aan de basis van je huis toe te voegen. Daarom vijf bijzondere manieren voor meer kleur in je huis!

1. Verander één groot meubel van kleur

Verander eens één groot meubelstuk in je huis van kleur. Veel mensen zijn er een beetje huiverig voor, maar vaak bereik je met de verandering van één groot meubel meer dan met allerlei kleine accessoires. Je zou die ene grote garderobekast in een ander kleurtje kunnen lakken, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan je bank. Veel banken hebben verwisselbare hoezen waardoor je ze gemakkelijk (en voor niet al teveel geld) een nieuwe look kunt geven. Heb jij niet zo’n bank? Denk dan eens aan veel verschillende kussens in kleuren en printjes om je kamer een boost te geven.

2. De trap

De trap is een groot element in ieder huis. Vaak bevindt de trap zich in de hal, maar in veel woningen is hij ook te vinden in de woonkamer of keuken. Door zo’n groot element van kleur te veranderen, kun je de totale ruimte transformeren. Let wel op: als je je trap in een donkere kleur schildert, verlicht hem dan goed! Je wilt niet per ongeluk naast een trede stappen.

3. Plinten

Qua oppervlakte misschien niet het grootste of meest opvallende element in huis, maar wel een heel leuk element om met kleur te spelen! In veel huizen hebben de plinten de kleur van de muur (vaak wit) of van de vloer (meestal hout). Zo vallen ze het minst op. Door ze een kleur te geven, lijst je je interieur als het ware in. Denk bijvoorbeeld eens aan grijs, zo krijgt je huis een klassiek tintje. Om het helemaal af te maken, schilder je de deuren mee in dezelfde kleur.

4. Vloer

Voor de echte durfal: een gekleurde vloer! Je ziet het steeds vaker in de woonbladen: een gekleurde vloer van bijvoorbeeld pvc of een gelakte houten vloer. Vind je je vloer verven of een nieuwe vloer leggen toch te heftig (of te duur), denk dan eens aan een nieuw vloerkleed. Hiermee voeg je in een handomdraai kleur toe aan je interieur!

5. Kozijnen

Het bijhouden van het schilderwerk van de kozijnen van je huis is vaak een hele klus. Hierbij wordt altijd gefocust op de buitenkant, maar kijk ook eens naar de binnenkant.  Waarom moet deze per se dezelfde kleur hebben als de buitenkant? Schilder ze in een afwijkende kleur, of schilder er bijvoorbeeld een in je lievelingskleur. Twee zwart geschilderde kozijnen kunnen de ruimte in zijn geheel een stuk luxer maken!

Deze blog is geschreven door woonstyliste Femke Baten van Studio Femke Baten.