Tips & Tricks

5x tips voor een kindvriendelijk interieur

In een huis met kinderen draait het niet alleen om een hip en gezellig interieur, maar ook om veiligheid. Met onze tips creëer jij in een handomdraai een kindvriendelijk paradijs!

Verstop alle kabels

Kabels van tv’s en andere apparaten brengen meer gevaar met zich mee dan je in eerste instantie zou denken. De allerkleinsten stoppen ze maar al te graag in de mond en oudere kinderen struikelen er over tijdens het spelen. Ook losse kabels in een stopcontact steken of kabels verwisselen komt vaak voor. Met een tv-meubel werk je gemakkelijk alle kabels weg en staat de tv ook nog een stevig, zodat deze niet bovenop je dreumes beland wanneer hij besluit de tv te beklimmen.

Overige snoeren verstop je door het aanleggen van speciale plinten of door ze stevig aan de muur te bevestigen.

Scherpe randen

Hoekige meubels en tafels met glazen platen zorgen snel voor ongevallen. Zeker bij de aankoop van een salontafel is het slim om te kiezen voor een rond model. Er zijn ook speciale ronde randen verkrijgbaar die je bevestigt aan de scherpe punten van tafels.

Gesloten kasten

Open boekenkasten, stellingkasten of decoratieve ladders nodigen uit tot klimmen. Probeer zoveel mogelijk gesloten meubels te kopen en zet zo min mogelijk breekbare accessoires binnen handbereik.

De trap

De trap scherm je zowel beneden als boven af met een hekje van ongeveer 75cm hoog waarvan de spijlen minder dan 5 centimeter uit elkaar staan. Zo valt er niemand onverwachts van de trap en blijven er geen ledematen tussen de spijlen van het hekje steken.

Anti-slip

De bodem van je bad of douche voorzie je van een anti-slipmatje. Zorg ook voor voldoende badkamermatjes op de vloer, zodat de kans op uitglijden minimaal is.

Onthoud wel dat een kind ook gewoon kind moet kunnen zijn, accepteer dat er af en toe iets omvalt tijdens het spelen. Het geluk van je kind gaat boven je interieur.

Meer inspiratie voor de kinderkamer? Volg ons pinterest bord 'ik ga voor de kleintjes'!