Tips & Tricks

6 tips voor het inrichten van je eerste huis!

Het inrichten van je eerste huis, studentenkamer, of urban loft: je kijkt er al maanden naar uit. Maar als het eenmaal zover is heb je geen idee waar je moet beginnen. Niet gek, want van een huis een thuis maken is best een uitdaging. Onderstaande tips helpen je een handje! 

  1. Vraag je bij iedere kamer af wat je daar wilt doen en welke meubels daarbij horen. Zo voorkom je een teveel aan meubels die je niet nodig hebt en weet je zeker dat je beschikt over de spullen die je wél nodig hebt.
  2. Teken een plattegrond van de woning en maak hier meerdere kopietjes van. Gebaseerd op het lijstje van tip 1 teken je nu in iedere kamer de meubels die je nodig hebt. Op ieder kopietje op een andere manier, zodat je verschillende opties met elkaar kunt vergelijken.
  3. Werk met lichte en rustige kleuren op wanden, plafonds en vloeren. Lichte kleuren geven een kamer rust en ruimte. Dit geldt voor zowel de wanden, plafonds als vloeren. Om een kamer wat meer pit te geven gebruik je een accent in een felle kleur of donkere natuurtint.
  4. Weet wat je mooi vindt. De beste manier om daar achter te komen is via het maken van een moodboard met tijdschriften en krantenknipsels of via pinterest. Maak een bord aan waar je naar hartenlust alles wat je mooi vindt op pint, of maak per kamer een apart bord aan. Je moodboard dient vervolgens als leidraad tijdens het inrichten van je woning. (volg je ons al op pinterest?)
  5. Begin met de basis en bedenk eerst wat er op de muren, kozijnen en vloeren moet komen.
  6. Shoppen maar! Ga eerst voor de meubelstukken die je zeker nodig hebt en die op het lijstje van tip 1 staan. Daarna ga je opzoek naar andere voorwerpen, zoals vazen, lijstjes en decoratiemeubels. Vergeet niet geregeld naar je moodboard te kijken om te voorkomen dat je geen spullen koopt die niet bij je stijl passen. Neem je moodboard eventueel gewoon mee naar de winkel!

 met deze tips weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt tijdens het inrichten en dat jouw woning echt jouw thuis wordt!

Door Woonstyliste Antine Treffers van 10 voor Stijl