Tips & Tricks

6x tips voor het inrichten van een kleine kinderkamer

Het inrichten van de kinderkamer vinden we stiekem allemaal het leukst. Het laat ons weer even kind zijn. Dat neemt echter niet weg dat het inrichten van een kinderkamer ook erg moeilijk is. Een kinderkamer is vaak klein en je wil wel genoeg speelruimte overhouden. In dit artikel geef ik je tips om een kleine kinderkamer in te richten.

Bereid je voor

Net zoals bij het inrichten van alle andere kamers, meet je ook van de kinderkamer eerst de muren en de hoogte van de ruimte op. Waar zit de deur en waar zitten de ramen? Op die manier voorkom je dat je naar de woonboulevard rijdt en thuiskomt met een te hoge kast of een te breed bed. Schets de lay-out van de kamer op een stuk papier en schrijf bij iedere muur de ware afmetingen.

Wat heb je nodig?

Een bed, kledingkast en bureau zijn standaard in een kinderkamer en kun je onmogelijk weglaten. Geef die meubels dus voorrang en beslis daarna of er ook nog plek is voor een fauteuil, zithoek of televisiemeubel. Kijk ook of je meubels kunt combineren. Zo past een bureau onder een hoogslaper en bestaan er ook bedden met lades voor extra opbergruimte.

Natuurlijke kleuren

Door gebruik te maken van natuurlijke en lichte kleuren lijkt een kamer optisch groter dan wanneer je felle, donkere kleuren gebruikt. Daarnaast reflecteren lichte muren het licht dat via de ramen naar binnenkomt.

Creëer sfeer

Sfeer maak je vervolgens met mooie gordijnen, een vloerkleed of wandstickers, zodat je toch de vrolijkheid krijgt die een kinderkamer nodig heeft.

Slim opbergen

In een kinderkamer mag best gerommeld worden, maar alles moet wel een eigen plek hebben en opgeborgen kunnen worden. Een bed met ingebouwde lades zorgt automatisch voor extra opbergruimte, maar je kunt ook gebruik maken van koffers of kisten die je onder het bed schuift. Andere ideeën zijn een inklapbaar bureau of kastjes met veel laadjes voor alle kleine spulletjes.

Veiligheid

Zorg er bovendien voor dat de kamer veilig is, lees voor tips voor een kindvriendelijk interieur mijn vorige blogartikel!