Tips & Tricks

7x tips voor een Scandinavisch interieur

Een Scandinavische woonstijl wordt gekenmerkt door rust, neutrale tinten en natuurlijke materialen. In dit artikel lees je hoe ook jij een minimalistische Scandinavische sfeer in je interieur kunt creëren!

Neutrale kleuren

Wit, grijs en taupe zijn de meest voorkomende kleuren in een Scandinavisch interieur, maar ook pastelkleuren als lichtblauw, zachtroze of mintgroen zien we regelmatig terug. Gebruik wit, grijs en taupe als basiskleur en geef je huis karakter door meubels en accessoires neer te zetten in andere kleuren.

Een houten vloer

Door een licht houten vloer te leggen ogen je ruimtes groter en komen meubels beter tot hun recht. Nog mooier wordt het door de vloer wit te verven.

De natuur

Natuurlijke materialen zijn onmisbaar in een Scandinavisch interieur. Vooral hout zien we veel terug, maar denk ook aan steen, keramiek en marmer. Heb je een openhaard? Leg er dan wat houtblokken omheen of zet een mand met hout neer.

Planten

Behalve natuurlijke materialen vinden we de natuur ook letterlijk terug in een Scandinavische inrichting door iedere kamer te voorzien van planten. Vooral de pilea, of pannenkoekplant is favoriet.

Opbergen

Voordat je kiest voor de Scandinavische woonstijl is het slim om eens goed op te ruimen. Een Scandinavisch interieur is minimalistisch en wordt niet mooier van slingerende spullen. Geef alles een vaste plek en verdiep je in slimme opbergtechnieken. Accessoires mogen dan weer wel, zoals kaarsen, kussentjes en fotolijstjes.

Voeg een extra stijl toe

Door de simplistische sfeer van een Scandinavisch interieur is het heel goed te combineren met andere woonstijlen. Kies bijvoorbeeld voor een Perzisch tapijt of een betonnen aanrechtblad.

Ramen en spiegels

Scandinavische woningen hebben vaak veel ramen zodat er zoveel mogelijk licht naar binnen kan stromen. Heeft jouw huis niet zoveel ramen? Hang dan een aantal spiegels op om een soortgelijk effect te creëren.

Meer inspiratie voor een Scandinavisch interieur? Bekijk dan ons ‘Ik ga voor Scandinavisch’ Pinterest bord!