Tips & Tricks

Alles voor een heerlijk avondje bankhangen

We hebben het allemaal wel eens nodig en nu met de winter voor de deur doen we het ook vaker: een lekker avondje bankhangen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je er helemaal comfy bij zit zodat je ook even lekker oplaadt?

Couch potato

Het begint natuurlijk met de zitbank! Een comfortabele bank die groot genoeg is om ook lekker onderuit op te liggen vormt de perfecte basis. Ga je voor een zachte plofbank of heb je meer behoefte aan een stevigere zit? Veel mensen geven qua comfort ook de voorkeur aan een brede armleuning met de juiste hoogte. En wat te denken van een relaxbank of fauteuil? Met extra hoofdsteun en ingebouwde voetensteun die omhoog kan. Heerlijk met de beentjes omhoog!

Kussens en kleedjes

En wanneer je de perfecte bank gevonden hebt is het tijd om deze verder op te leuken met kussens en plaids. Het staat niet alleen wat huiselijker, het kan ook nog net even dat extra comfort en warmte bieden. Drapeer een kleedje nonchalant over de leuning of leg je favoriete kleedjes in een mand naast de bank. Zo heb je ze altijd in de buurt liggen!

Alles binnen handbereik

En tijdens zo’n avondje bankhangen wil je natuurlijk wel alles binnen handbereik hebben: eten, drinken, de afstandsbediening… Zorg voor een mooie salontafel die genoeg ruimte hieraan biedt of werk met één of meerdere bijzettafels. Dat laatste staat wat speelser en is ook ideaal als je wat kleiner behuisd bent. En wat betreft de snacks: wat helemaal gezellig staat zijn leuke kommetjes waar je al je lekkernijen in doet!

Zacht aan de voetjes

Er is niets lekkerder dan om je schoenen uit de doen en lekker op de bank te ploffen, toch?! Dan is het helemaal fijn wanneer er een zacht kleed voor de bank ligt. Lekker warm en zacht aan je voeten en het staat ook nog eens super cozy.

Sfeerverlichting

Maak jouw perfecte avondje bankhangen compleet door de juiste sfeer te creëren met sfeerverlichting. Voor een avond Netflix & chill komt de meeste verlichting van de tv, dus ga voor de rest lekker aan de slag met kandelaars en waxinelichthouders, meer heb je niet nodig!