Tips & Tricks

Back to school: op kamers

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent voor jou misschien wel een grote stap: een nieuwe school, een nieuwe opleiding en misschien zelfs een nieuwe woonomgeving daardoor. Wanneer je zorgt dat die nieuwe plek helemaal eigen en als thuis aanvoelt dan start je direct goed aan je nieuwe schooljaar!

Een kleine ruimte slim indelen

En die nieuwe woonomgeving is wellicht wat klein, terwijl hij wel meerdere functies heeft: studeren, slapen, relaxen, eten. Dat vraagt dus om slimme oplossingen! Wij geven je graag wat tips. Denk bijvoorbeeld eens aan een slaapbank, of ga de hoogte in. Met een hoogslaper heb je eronder nog ruimte voor een andere functie.

Een goede werkplek

Wanneer je op kamers gaat om te studeren is een goede studeerplek natuurlijk een must. Werken aan de eettafel is doorgaans de oplossing wanneer je een kleinere ruimte hebt, maar houd daarbij ook rekening met het feit dat een studeeromgeving echt anders is dan een plek waar je eet. Een goede stoel, goede verlichting, een fijne kijkhoogte voor een eventueel beeldscherm zijn erg belangrijk om het werken aan tafel goed vol te houden. Meer tips voor een fijne werkplek lees je hier.

Kleurgebruik

In een kleine ruimte kun je best kleur gebruiken maar ga hier wel slim mee om. Een witte basis oogt ruimtelijk en fris. Wil je kleur bedenk dan goed waar je dit wilt aanbrengen en kies alsnog voor lichte, niet te felle kleuren. Werken met kleurvlakken of een lambrisering kan ook een leuke oplossing zijn!

Cluster kleine items

Wil je het graag gezellig maken in een kleine ruimte en gebruik je daarvoor accessoires? Zet deze dan op 1 plek bij elkaar. Wanneer er overal iets staat oogt het in een kleine ruimte namelijk erg snel rommelig. En heb je graag een opgeruimd geheel? Zorg dan dat je wat plekken hebt waar je items uit het zicht kwijt kunt. Denk bijvoorbeeld aan manden of achter deurtjes.