Tips & Tricks

De kersttafel dekken anno 2018

Het is bijna kerst! En dat betekent gezelligheid, familie en vrienden, cadeautjes, maar vooral lekker eten. Natuurlijk wil je wel in stijl tafelen en echt die knusse sfeer benadrukken. Dit doe je door de tafel helemaal in thema aan te kleden. Wat dat precies inhoudt vertellen we je in dit artikel.

Een goede basis

Bij het dekken van een mooie kersttafel is het belangrijk dat je een goede basis legt. Het begint allemaal bij het tafelkleed. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt maar met het tafelkleed kan je het beste voor de simpele weg kiezen. Ga bijvoorbeeld voor gemoedelijk rood, klassiek wit of misschien wel glamour zwart. Van hieruit kun je van alles gaan doen met decoraties en servies.

Twee-kleuren regel

Het is goed om je bij het dekken van de tafel aan twee basiskleuren te houden, anders wordt het één grote chaos aan tafel. Kies bijvoorbeeld voor zilver en goud, dit creëert echt dat luxe en feestelijke gevoel. Rood en groen geeft je dat echte kerstgevoel en bordeaux rood met goud die klassieke touch. In principe zijn de keuzes met de twee basiskleuren oneindig. Kies iets waar jij en je familie blij van worden.

Servies

Bij kerst denk je natuurlijk aan klassiek, zilver servies en dit kan heel erg mooi zijn voor sommige kersttafels, maar er zijn nog veel meer opties. Het gouden bestek is nu een grote trend en dit kan een speciaal tintje aan de tafel geven. Daarnaast kan je kiezen voor witte borden, maar ook voor borden in een van je basiskleuren. De stijl van het glaswerk is ook helemaal aan jou. Wat denk jij dat mooi staat bij de rest van de tafel, klassiek of juist modern?

Decoratie

Het is leuk om de tafel nog op te vrolijken met een aantal decoraties zoals kaarsen met kandelaar en kleine potjes, kleine dennentakjes, vaasjes en dennenappeltjes. Je kunt alle kanten op met de decoratie. Wat het dus altijd goed doet is decoraties in natuurlijk materialen. Dat geeft het ultieme kerstgevoel.

Meer inspiratie nodig? Bekijk hier dan ons kerst Pinterestbord!