Tips & Tricks

Een frisse zomerlook in de slaapkamer

Goede nachtrust is erg belangrijk, ook in de zomer. Maar door de hogere temperaturen is het soms lastig om in slaap te vallen. Daar zijn gelukkig oplossingen voor! En we zullen de woonboulevard niet zijn als we niet ook gelijk even wat tips mee geven voor het creëren van een zomerse sfeer qua inrichting.  

Airco

Op nummer 1: een airco zien we steeds vaker verschijnen in slaapkamers. Met de toenemende, warme dagen is het heel fijn om in een koelere lucht te slapen. Let er wel op dat je hem niet té koel zet, daardoor is het verschil erg groot met de daadwerkelijke temperatuur en kan dat juist een minder fijn effect hebben. Daarnaast verdienen ze vaak ook niet de schoonheidsprijs qua looks maar gelukkig worden de designs wel steeds mooier!

Horren

En ben je meer het type dat gewoon de ramen open zet, vergeet dan geen horren tegen ongedierte. Vooral muggen kunnen de nachtrust goed verstoren. Je hebt hele horsystemen maar ook al simpele horren die je door middel van magneetjes of klittenband gemakkelijk voor je ramen bevestigd.

Een klamboe

Een klamboe doet hetzelfde als een hor, maar is net wat sfeervoller om te zien. Tegenwoordig heb je ze in allerlei soorten en maten, praktisch en meer sierlijk. Sowieso geeft een klamboe een hele geborgen, zomerse sfeer aan de slaapkamer.

Tropische prints

En die zomerse sfeer krijg je ook door toevoeging van tropische prints. Denk aan een mooi fotobehang met bijvoorbeeld palmbomen, mooie posters aan de muur met zomerse prints, een palmboomlamp op het nachtkastje, spiegeltjes in de vorm van zonnetjes, een jute kleed op de vloer voor die echte beachvibe.

Zo krijgt jouw slaapkamer echt die frisse zomerlook waar het goed toeven is tijdens warme dagen!