Tips & Tricks

Fauteuils kies je zo

De voorjaarsschoonmaak zit er op. Het stof is weg en je huis is weer eens opnieuw ingericht. De zithoek is verschoven, de eettafel staat in de voorkamer en je lievelings fauteuil staat uitnodigend voor het schoongewassen raam. Het lentezonnetje schijnt en maakt het heel aanlokkelijk om straks even lekker bij te komen van al het poetswerk. Nu je fauteuil zo prominent in het licht staat valt het je op dat er toch wel wat slijtage plekken te zien zijn. Tijd voor een nieuwe? Maar hoe ga je die kiezen?

Dat is vooral een kwestie van smaak. Wordt het een moderne, klassieke, slanke, vorstelijke of design fauteuil? Daarnaast is het van belang hoe je je nieuwe fauteuil gaat gebruiken. Wil je alleen comfortabel zitten tijdens het lezen van een boek of tv kijken? Of wil je ook lekker weg kunnen dutten? 

Ook de zithoogte en zitdiepte van de fauteuil speelt een belangrijke rol bij je keuze. Beiden zijn afhankelijk van je lichaamslengte. Ben je wat kleiner van postuur dan geef je over het algemeen de voorkeur aan een wat minder hoge en minder diepe zitting. Ben je langer dan gemiddeld dan wil je wel graag een hogere en diepere zit. De zithoogte en zitdiepte van fauteuil variëren. Laat je dus goed adviseren. De specialisten van onze woonwinkels staan voor je klaar. 

Zij helpen je ook graag met de keuze van de stoffering. Je hebt grofweg drie keuze mogelijkheden. Stof, lederlook of echt leer. Ga je voor effen, een ruit, spikkel of een streep? Stof biedt je een ruime keuze aan designs en geeft je nieuwe fauteuil een warme uitstraling. Lederlook en echt leer geven je nieuwe zitmeubel een vaak strakker uiterlijk. Het voordeel van deze bekledingssoorten is dat ze bijzonder eenvoudig schoon te maken zijn. Echt leer zit erg comfortabel en heeft een lange levensduur. Aan lederlook hangt een vaak een voordeliger prijskaartje.

We zijn er nog niet want bij veel modellen heb je ook nog de keuze tussen verschillende voeten. Dit geeft je de mogelijkheid om je fauteuil perfect aan te laten sluiten op je huidige interieur. En wil misschien wil je wel een bijpassende voetenbank. Het voordeel van een losse voetenbank is dat je deze kunt verplaatsen en zelfs als krukje of bijzettafel kunt gebruiken.

Bij Woonboulevard Breda XXL vindt u ruim 50 woonwinkels met heel veel enthousiaste adviseurs. Die staan elke dag voor u klaar en helpen u graag en geheel vrijblijvend om kleuren en stijl met elkaar te combineren. Kom gewoon eens langs en laat u inspireren.