Tips & Tricks

Hier moet je op letten bij het verzorgen van planten in huis

Planten geven kleur en sfeer aan je interieur, maar het onderhouden van planten in huis kan nogal een uitdaging zijn. Heb je niet per se groene vingers maar wil je wel graag wat groen in huis is het allereerst belangrijk je in te lezen welke planten goed te doen zijn qua verzorging. Daarbij zijn er ook nog wat algemene tips die voor alle planten gelden en we graag even met je delen!

Kies de juiste plek

Iedere plant heeft een bepaalde mate van licht nodig. Check dit bij aanschaf van de plant en bedenk dan op welke plaats je hem kunt zetten. Of natuurlijk andersom: heb je een lege hoek in huis waar je graag een plant wil neerzetten? Kies er dan wel 1 die het daar goed zal doen wat betreft licht. Is de hoek heel donker dan moet je niet voor een plant gaan die veel zonlicht nodig heeft.

Vergeet ze geen water te geven

Of… Geef juist niet te veel! Sommigen mensen kunnen nogal eens overijverig planten water geven, maar hier worden ze ook niet vrolijk van. Bladeren kunnen dan slap en geel/bruin worden. Drogen ze juist uit dan geef je de plant te weinig water. Je hebt tegenwoordig hele handige waterbollen die je in de aarde kunt steken!

Stof de bladeren af

Een plant zorgt voor zuurstof in huis, maar heeft zelf ook wat lucht nodig. Stof regelmatig de bladeren af en spray ze daarna ook even lekker in met een plantenspuit met water. Daar worden ze blij van!

Verpot je planten tijdig

Is je plant lekker aan het groeien? Vergeet dan niet om op tijd je plant over te potten naar een grotere pot! Wil je juist dat hij niet te groot wordt? Dan kun je er bewust voor kiezen niet voor een grotere pot en meer aarde te gaan.