Tips & Tricks

In 3 stappen naar een stijlvol zomer interieur

Het is onmogelijk om ieder seizoen je volledige woning een complete make-over te geven, maar stiekem kriebelt het wel… Wat doe je op zo’n moment? Heel simpel! Als je voor onderstaande toevoegingen gaat haal je binnen no time dat zomerse gevoel in huis. En sterker nog, je bestaande meubels krijgen er een compleet andere uitstraling door. Waar wacht je nog op?  

1. Power pastel, Jawel!

Pastelkeuren zijn tijdloos en áltijd een succes, maar vooral in de zomer zijn deze snoepkleuren een mooie toevoeging aan je bestaande interieur. Ze mengen zich op het oog namelijk eenvoudig met houttinten, staal en aardetonen. De meeste mensen gaan voor safe, en kiezen pasteltinten in poeder-roze, beige of lichtgrijs. Voor dat ultieme zomergevoel is dit een no go. Ga júíst voor uitgesproken poederkleuren zoals geel, blauw en oranje. Deze tinten zorgen ervoor dat je je bestaande meubels ‘lift’ en weer uit het oog laat springen. En dat in een compleet nieuw jasje. Summer is in tha house!

2. a touch of gold

Waar voorheen de nadruk lag op rosé-goud, zien we de trend nu verschuiven naar goud. Dit betekent niet dat je massaal met goud aan de slag moet, maar enkel die ‘touch’ moet toevoegen aan je steeds-meer-zomers-wordende interieur. De kunst is om het subtiel te houden, zodat het net dat beetje extra geeft. Dit doe je bijvoorbeeld door een goudkleurig salontafeltje toe te v oegen, of op je bestaande tafeltje kandelaren te zetten in deze kleurtint. Wat ook een leuke twist geeft, is door een goudkleurige accessoire in je bestaande stolp te plaatsen. Dit maakt dat het een echte (goudkleurige) eye-catcher wordt.   

3. Trend alert: de kleur geel

Geel voelt niet perse als een voor de hand liggende kleur voor je interieur. Het is echter een kleur die ervoor zorgt dat je létterlijk de zon in huis haalt. Het licht je interieur op en geeft een vrolijke, lichte uitstraling. Geel kun je net als goud ook als accent toevoegen aan je interieur, in de vorm van accessoires. Kussens, plaids of kaarsen in je goudkleurige kandelaren zijn daar perfecte voorbeelden van. Ook kun je voor grotere meubels gaan als je het meer wilt laten opvallen, bijvoorbeeld in de vorm van een vloerkleed of fauteuil in een gele tint.

Op deze manier creëer je die zomerse toevoeging waar je zo naar verlangde, zonder volledig het roer om te gooien! Ben je op zoek naar nog meer zomer inspiratie voor je interieur? Check dan de inspiratie borden: Ik ga voor Geel, Ik ga voor Pastel of Ik ga voor Goud, en volg Woonboulevard Breda XXL op Pinterest!